Porodica Zorana Vasovića sumnja da su i policajci umiješani u ubistvo

"Utvrđeno je i da je Vasović pogođen sa osam metaka i da je ispaljeno ukupno 28 projektila, od čega je četiri ispaljeno iz oružja policajaca koji su pucali u znak upozorenja"
262 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2013. 23:27h

Punomoćnik porodice ubijenog Zorana Vasovića, advokat Dragan Novović kazao je juče da familija pokojnika smatra da je njegova smrt povezana s ranijim pokušajem ubistva.

Na Vasovića je prije pet godina pucano u centru Berana, a za pokušaj ubistva sudi se sedmorici policajaca.

“Porodica pokojnog Vasovića misli da je njegovo ubistvo povezano sa pokušajem ubistva od prije pet godina. Interesantno je da se, kao svjedoci očevici, na mjestu gdje je ubijen, pojavljuju dva policajca koji su optuženi za pokušaj ubistva Vasovića prije pet godina. Jedan od njih je navodno oteo pištolj Vešoviću, koji je pucao u Vasovića dok je ležao na zemlji i kada nije mogao da se brani”, kazao je Novović.

Za ubistvo Vasovića optuženi su Beranci Goran Vešović (32), Darko Milošević (34) i Petar Vujović (26). U istom napadu, ranjeni su i Nikola Vuksanović (26) i Aleksandra Obradović (19), koji su bili u Vasovićevom društvu.

U okviru istrage za ubistvo, juče su, tvrdi Novović, saslušana tri svjedoka.

“Moj utisak je da su dvojica od njih bila zaplašena i da nijesu smjeli da kažu ono što su vidjeli. Iznijeli su površne izjave”, rekao je Novović.

On je objasnio da je obavljena obdukcija i da je sačinjen nalaz.

Ubijeni Zoran Vasović

“Utvrđeno je da je Milošević bio u alkoholisanom stanju sa 1,86 promila alkohola u krvi, a Vešović 0,96 promila. Vujoviću nije rađena analiza akohola u krvi. Utvrđno je i da je Vasović pogođen sa osam metaka i da je ispaljeno ukupno 28 projektila, od čega je četiri ispaljeno iz oružja policajaca koji su pucali u znak upozorenja. Očigledno je da su preostali projektili bili usmjereni prema Vasoviću”, kazao je Novović.

Advokat je rekao da još nije završeno balističko i forenzičko vještačenje, ali da je stigao nalaz medicinskog vještačenja.

“Nejasno je kako da su tri čovjeka u isto vrijeme donijela odluku da pucaju u Vasovića i da ga liše života, a da prije toga nijesu napravili plan kako to da izvedu. Saslušani svjedoci su potvrdili da u diskoteci nije bilo incidenta i da je vladala atmosfera međusobnog uvažavanja. Postoje izjave da je Vasović, prije izlaska iz diskoteke, tapnuo po ramenu Vešovića i da su razmijenili nekoliko prijateljskih riječi”, kazao je Novović.

Rekao je da će se 15. februara saslušati novi svjedoci.

Vasović je ubijen 30. decembra prošle godine, ispred diskoteke "Klub 29".

Vešović, Milošević i Vujović se terete da su s umišljajem ubili Vasovića i pokušali da ubiju Vuksanovića i Obradovićevu.

Navodi se da su njih trojica pucali iz pištolja koje su neovlašćeno nosili i da su Vasovića pogodili sa osam projektila. Vuksanović i Obradovićeva zadobili su povrede koje nijesu opasne po život.

Tokom saslušavanja Milošević je tvrdio da je kritične večeri bio pijan i da se ne sjeća događaja. Vešović je kazao da je bio u teškom psihičkom stanju, a Vujović je izjavio da je bio svjedok pucnjave, ali da nije pucao.

Galerija

Bonus video: