Film o berlinskim godinama Dejvida Bouvija Igija Popa

"U Berlinu sam prvi put poslije mnogo godina osjetio radost življenja i sjajan osjećaj prepuštanja i iscjeljenja", kazao je Bouvi
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2013. 08:53h

Reditelj Gejbrijel Rejndž istražiće u novom filmu "Lust for Life" (Žudnja za životom) prijateljstvo i saradnju između muzičara Dejvida Bouvija i Igija Popa koji su sedamdesetih godina živjeli u Zapadnom Berlinu.

"Ovo nije tradicionalna filmska rok biografija, jer na kraju niko ne umire", kazao je producent Egoli Tosel. Film će istraživati period kada su se Pop i Bouvi preselili u Njemačku i sarađivali na Bouvijevom albumu "Low" (1977) i prva dva solo projekta frontmena "Stooges"-a.

To je vrijeme kome se sam Bouvi nedavno vratio u novom singlu "Where Are We Now?".

"Moji berlinski albumi (Low, Heroes, Lodger) imaju moćan, bolan, ponekad euforičan muzički jezik"

"U Berlinu sam prvi put poslije mnogo godina osjetio radost življenja i sjajan osjećaj prepuštanja i iscjeljenja", kazao je Bouvi u intervjuu za "Uncut" 2001.

"Vozili smo kao ludaci po Istočnoj Njemačkoj, provodili zimska popodneva u dugim šetnjama i ručkovima po Vanzeu, a noću bismo se družili sa intelektualcima i bitnicima u restoranu 'Exile' na Krojcbergu".

Scenario za "Lust for Life" napisao je Robin Frenč, dobrim dijelom zasnovan na knjigama Pola Trinke "Starman" i "Open Up and Bleed" o životima Bouvija, odnosno Popa.

"Moji berlinski albumi (Low, Heroes, Lodger) imaju moćan, bolan, ponekad euforičan muzički jezik. Oni su zvučali sasvim novo i jedinstveno u to vrijeme, odražavali su osjećaj čežnje za budućnošću za koju smo znali da neće doći.

To je moj najbolji rad. Ništa što sam snimio posle toga nije bilo ni prinijeti. Moje kompletno biće utkano je u ta tri albuma, oni su moj DNK", kazao je Bouvi za "Uncut" 2001.

Galerija

Bonus video: