Kvalifikacije za SP: Seniori u Makedoniji, seniorke igraju kući

Žrijeb je, inače, bio poludirigovan, jer je CEV, u granici mogućeg, vodio brigu i o geografskom položaju zemalja koje će igrati u istoj grupi, radi smanjenja troškova puta
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2013. 10:30h

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće u prvoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Poljskoj igraće u grupi F sa Ukrajinom, Makedonijom i Albanijom, odlučeno je žrijebom u Luksemburgu, u sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) .

Makedonija je domaćin kvalifikacionog turnira grupe F, od 23. do 26. maja ove godine.

Dame će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Italiji igrati u grupi A, sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom, a Crna Gora će biti domaćin turnira, takođe od 23. do 26. maja.

U obje konkurencije, prvoplasirana selekcija ide direktno u treću rundu kvalifikacija (3 – 5. januar 2014. godine), dok će šest drugoplasiranih ekipa (grupe od A do F), igrati u drugom kolu kvalifikacija, koje je na programu od 2. do 6. oktobra. Prve dvije i/ili trećeplasirana ekipa sa kvalifikacionog turnira drugog kola (zavisno od toga koliko mjesta treba popuniti u narednoj rundi) idu u treću rundu kvalifikacija.

U trećoj rundi kvalifikacija, u koju će se uključiti po 12 najboljih reprezentacija sa rang lige evropskih zemalja zaključno sa 1. januarom 2013. godine, u obje konkurencije biće formirano po pet grupa od po četiri selekcije. Kod muškaraca, na šampionat svijeta plasiraće se pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana, kod dama pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

Žrijeb je, inače, bio poludirigovan, jer je CEV, u granici mogućeg, vodio brigu i o geografskom položaju zemalja koje će igrati u istoj grupi, radi smanjenja troškova puta.

Osim domaćina Poljske i Italije, vizu za naredne šampionate svijeta izboriće i finalisti prvenstvava Evrope, koja su na programu u septembru ove godine.

GRUPE

Muškarci

Grupa A: Holandija, Hrvatska (domaćin), Bosa i Hercegovina, Azerbejdžan

Grupa B: Slovenija (domaćin), Izrael, Mađarska, Moldavija

Grupa C: Estonija (domaćin), Letonija, Bjelorusija, Danska

Grupa D: Belgija (domaćin), Austrija, Rumunija, Sjeverna Irska

Grupa E: Grčka, Švedska (domaćin), Norveška, Island

Grupa F: Ukrajina, Crna Gora, Makedonija (domaćin), Albanija

Grupa G: Luksemburg, Kipar (domaćin), Škotska, San Marino

Žene

Grupa A: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora (domaćin), Makedonija

Grupa B: Israel, Bjelorusija (domaćin), Finska, Danska

Grupa C: Belgija (domaćin), Portugal, Švajcarska, Sjeverna Irska

Grupa D: Ukrajina (domaćin), Mađarska, Albanija, Moldavija

Grupa E: Slovačka (domaćin), Grčka, Austrija, Lihtenštajn

Grupa F: Estonija, Island, Letonija (domaćin), Litvanija

Grupa G: Luksembourg, Kipar, San Marino, Malta (domaćin), Škotska

Galerija

Bonus video: