Budućnost protiv Budvanske rivijere: Treća sreća za Podgoričane

Budvani su dobili prethodna dva meča, prvi sa 3:0, a drugi 3:2, u kojem su Podgoričani, u Budvi, vodili 2:1, bili i bili na pragu iznenađenja
0 komentar(a)
Ivan Bošković, Foto: Zoran Đurić
Ivan Bošković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.02.2013. 12:24h

Odbojkaši Budućnosti i Budvanske rivijere večeras (19 časova, Medicinska škola) u Podgorici igraju treći od najmanje osam mečeva u ovoj sezoni (četiri u ligaškom dijelu, barem tri u finalu plej-ofa i jedan u polufinalu ili finalu Kupa).

Budvani su dobili prethodna dva meča, prvi sa 3:0, a drugi 3:2, u kojem su Podgoričani, u Budvi, vodili 2:1, bili i bili na pragu iznenađenja.

Ekipa Zorana Vukčevića biće slabija za primača Marka Vukašinovića koji ima obaveze na fakultetu, pa će njegovo mjesto zauzeti 208cm visoki Luka Babić.

"Nadam se da odsustvo Vukašinovića neće previše uticati na našu igru i da ćemo uspjeti da ponovimo dobru partiju iz Budve. Budvanska rivijera nije ista ekipa sa početka sezone, a prošli meč je pokazao da možemo da igramo sa njima. Naravno, prednost dajem njima, jer su, svakako, iskusniji od nas, ali mi ćemo na našem terenu da se borimo do posljednjeg daha, da pokušavamo da napravimo iznenađenje, koje je u Budvi zamalo izostalo".

"Smatram da je prošli meč pravi razlog da dođe što više ljudi i da nas konačno podrže u borbi sa Budvanima, jer mislim da će ove godine biti najzanimljivija borba u posljednjih nekoliko godina", kaže za “Vijesti” tehničar Budućnosti Ivan Bošković.

Osim pada forme Budvana nakon eliminacije iz Lige šampiona, odnosno podizanja forme Podgoričana zahvaljujući mečevima u Balkanskoj ligi, još jedan bitan faktor utiče na to da su se dvije ekipe približile po kvalitetu.

Budućnost ima isti tim kao na početku sezone, dok su Budvane nakon nastupa u Ligi šampiona napustili Petković, Veno, Dukić i Marković, a ne ovom meču neće igrati ni povrijeđeni Šuljagić, srednji bloker, koji nakon odlaska Venoa igra na poziciji korektora.

S obzirom na to da Siniša Reljić na raspolaganju ima svega osam igrača, od čega dvojicu libera, Ivan Rašović će poslije više od decenije, od perioda kada je igrao u kadetima Budućnosti, morati da igra na poziciji primača, dok će Božidar Ćuk na korektora.

"Neobično mi je, nijesam odavno igra na toj poziciji, na kojoj treba uložiti više snage i skokova. Već drugi dan me lakat boli, ruka mi nije navikla da udara toliko lopti. Ali, mora se, nije nam ništa drugo ostalo. Nadam se da će to dobro ispasti, da ću držati prijem, probati nešto flot servisom, a u napadu ću probati da prođem koju loptu. Zbog svega toga mislim da je Budućnost u mnogo boljoj situaciji od nas, ekipa nam je puno istumbana, uz to Maksimovića muči koljeno".

"Neće biti lako da ih pobijedimo, a kamoli da to uradimo lako. Ali, nama ova utakmica ne znači ništa, ni poraz nam ne bi predstavljao problem. Samo je važno da se još neko ne povrijedi, jer inače ne znam kako bismo mogli da igramo", rekao je za Vijesti” reprezentativni libero Rašović.

Podgoričko "peckanje"

Interesantnu predigru derbija imali su bivši saigrači iz Budućnosti, inače okoreli navijači Rome i Lacija, koji mimo odbojke i “peckanja” oko rimskog derbija često igraju međusobne teniske mečeve.

"Stavite, molim vas, da ću se potruditi da zaustavim njegove napade. Rašović, inače, ne zna da gubi", rekao je uz osmjeh Bošković, navijač “vučice”.

Rašović mu, međutim, nije ostao dužan...

"Zna Bošković dobro, u svim sportovima koje međusobmo igramo, da ja ne pričam van terena kao on, nego uvijek na terenu. Tako će biti i ovoga puta. Kad igramo tenis na puno priča prije meča, a na meču ga nigdje nema", replicirao je Rašović, navijač Lacija.

Derbi će suditi Sonja Simonovska (Bar) i Slobodan Kovačević (Podgorica).

U drugom meču u Bijelom Polju od 15 časova igraju Jedinstvo i Mornar.

Bonus video: