Ljubavni savjeti: Stavite sebe na prvo mjesto

Kako biste ova pravila stalno imali negdje na pameti, najbolje bi bilo da ih ispišete i stavite na vidljivo mjesto. Iako se čine simpatičnima ova pravila nisu nimalo neozbiljna.
189 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2013. 15:48h

Ako se ne naučite da sami brinute za sebe i sami sebe usrećujete, nikad nećete biti zadovoljni u životu. Najgluplja stvar koju možete očekivati od partnera da vas usreći. Zbog toga uvijek sebe stavljajte na prvo mjesto. Ne žrtvujte svoju sreću. Budete li se pridržavali slijedećih pravila izbjeći ćete traćenje vremena na ljude koji vas deprimiraju i ne cijene dovoljno, a otvorićete mogućnost za povezivanje s nekim ko će znati da izvuče najbolje iz vas.

Pravilo br. 1.

Prvi put kada se zbog njega budete osjećali loše, napustite ga. Zašto biste trošili vrijeme na nekoga ko će polako spuštati vaše samopouzdanje. Verbalno zlostavljanje jednako je fizičkom. Često znamo da bismo otišli iz veze samo ako jednom digne ruku na nas, a spremni smo trpjeti i najveće uvrede. Ružna riječ je teška i boli jednako kao šamar. Samo u slučaju ako biste trpjeli pljuske trpite i ružne riječi.

Pravilo br. 2.

Nikad ne pokušavajte biti ono što niste. Ako nije srećan s vama kakvi jeste, tada je očito da vam on nije suđen. Treba da pronađete nekoga ko će iz vas izvući ono najbolje, a ne oblikovati vas prema svojim kriterijima. Uostalom, to funkcioniše samo kratkoročno.

Pravilo br. 3.

Ako krši obećanja, nije vas vrijedan. Očito je da mu niste dovoljno važni, da bi se potrudio da održi riječ.

Pravilo br. 4.

Ako vam ne odgovori na poziv ili poruku dva sata, a vi već mislite (iako nemate razloga) da vas je ostavio, upozorenje je da odnos ne štima.

Pravilo br. 5.

Ako ga sitnice mogu privremeno otjerati ili dovesti u situaciju da prijeti prekidom, pustite ga neka ode. U svakoj vezi postoje neslaganja i problemi, ukoliko nije spreman da razgovara o njima kako bi ojačao vašu vezu znači da ni ne zna što je veza. Ako misli da se u svemu morate slagati s njim, pošaljite ga u osnovnu školu, neka tamo traži sebi ravne, piše Cover magazin.

Pravilo br. 6.

Ako je rasista, diskriminiše vas, vašu porodicu ili prijatelje na bilo koji način, odmah ga ostavite.

Pravilo br.7.

Isto vrijedi i ako vas hvali (jer imate veće obrazovanje, novac i sl.), a govori ružno o svojoj porodici, prijateljima…

Kako biste ova pravila stalno imali negdje na pameti, najbolje bi bilo da ih ispišete i stavite na vidljivo mjesto. Iako se čine simpatičnima ova pravila nisu nimalo neozbiljna.

Budete li održavali vezu u kojoj se ona krše postepeno ćete završiti bez imalo samopouzdanja, frustrirani, bez prijatelja i podrške porodice. Odluku o prekidu biće teško donijeti, vjerovatno će i boljeti, ali ne toliko koliko boli takva veza.

Možda vam se ne čini tako, ali svi mi možemo i pronaći ćemo nekoga ko će znati iz nas izvući ono najbolje, a ne omalovažavati i uništavati i ono što imamo.

Bonus video: