Hefl-Riš zlatna u superkombinaciji

Hef-Riš je nakon spusta dijelila četvrto mjesto, a do zlatnog odličja došla je u vremenu dva minuta, 39 sekundi i 92 stotinke
0 komentar(a)
Marija Hefl-Riš, Foto: Beta AP
Marija Hefl-Riš, Foto: Beta AP
Ažurirano: 08.02.2013. 14:43h

Njemica Marija Hefl-Riš osvojila je danas zlatnu medalju u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Šladmingu.

Hef-Riš je nakon spusta dijelila četvrto mjesto, a do zlatnog odličja došla je u vremenu dva minuta, 39 sekundi i 92 stotinke.

To je njena druga zlatna medalja na svjetskim prvenstvima, nakon što je najbolja bila i prije četiri godine u Val Dizeru u slalomu.

Ima i dvije bronzane medalje, u spustu i superveleslalomu, prije dvije godine Garmiš-Partenkirhenu.

Slovenka Tina Maze, koja je nakon spusta dijelila prvo mjesto sa Anom Feninger, osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju za zaostatkom od 46 stotinki zaostatka.

Maze, koja je u Šladmingu ima zlato u superveleslalomu, osvojila je danas petu medalju na svjetskim prvenstvima.

Bila je zlatna i prije dvije godine u veleslalomu, a ima i dvije srebrne medalje u superveleslalomu iz Garmiš-Partenkirhena i veleslaloma iz Val Dizera.

Bronzana medalja, sa sekundom zaostatka, pripala je Austrijanki Nikol Hosp.

Ona je nakon šest godina na pobjedničkom postolju na šampionatima svijeta, nakon Orea kada je pobijedila u veleslalomu i bila bronzana u spustu.

Ima i dvije medalje iz Sent Morica 2003. godine, srebro u kombinaciji i bronzu u slalomu.

Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Mihaela Kirgaser, peta je bila njena sunarodnica Katrin Cetel, a šesta Elizabet Gergl.

Šampionka iz Garmiša, Austrijanka Ana Feninger, dijeila je nakon spusta prvo mjesto, ali je u slalomu napravila grešku i odustala.

Šampionat u Šladmingu biće nastavljen sjutra spustom skijaša.

Bonus video: