Inspektori ispituju tvrdnje o silovanju

Policija utvrđuje šta se preksinoć dogodilo na putu od Podgorice ka Tuzima
59 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.02.2013. 08:43h

Podgorička policija ispituje prijavljeno silovanje tridesetogodišnje djevojke, ali do sinoć nije bilo jasno šta se sve dogodilo preksinoć na putu od Starog aerodroma ka Tuzima.

Djevojka je prekjuče oko 18 časova sa lakšim povredama primljena u Urgentni blok KC-a, gdje je tvrdila da je prije toga silovana i pretučena nakon što je stopirala kod “Dekar” pumpe na Starom aerodromu.

Policija je nakon prijave silovanja odmah krenula u potragu za dvojicom mladića, čiji je opis dala djevojka, ali do juče niko nije hapšen, zbog sumnje da ima veze sa ovim napadom.

Inspektori: Neki detalji se ne poklapaju

Tokom dana inspektori za krvne delikte ispitivali su više sati djevojku, ali njena jučerašnja izjava, prema informacijama “ Vijesti” iz policije, nije bila potpuno jasna tako da se još ne može tvrditi šta se dogodilo prije dvije noći.

“Ispitujemo priču djevojke. Neke stvari i detalji se ne poklapaju, vidjećemo šta će od svega biti”, kazao je izvor “Vijesti” iz policije.

Djevojka je policiji ispričala da se nakon što je stopirala, zaustavio tamni "audi" karavan u kojem su bila dvojica mlađih muškaraca. Ona je tvrdila da je svojevoljno ušla u automobil i da je mladićima rekla jedino da putuje do Karabuškog polja, gdje živi.

Njena priča, koju je navela preksinoć u KC-u, bila je da su mladići tokom vožnje skrenuli sa glavnog puta u pravcu sela Milješ, a potom se zaustavili na jednoj livadi.

Djevojka je navela da su je tada napali i da nije uspjela da im se odupre, iako se svim silama branila.

"Dok je jedan držao, drugi ju je silovao", tvrdila je djevojka, inspektorima.

Nakon silovanja, napadači su pobjegli, a djevojku je nakon toga pronašao mještanin, koji je potom odvezao do Kliničkog centra.

Tokom višesatnih pregleda na njenom tijelu nađene su modrice, a ljekari su utvrdili da je prije dolaska imala seksualni odnos ali nijesu mogli jasno da tvrde da li je bio na dobrovoljnoj osnovi ili nasilno.

"Tokom ispitivanja mijenjala je verzije, pa je jednom rekla da nikada nije vidjela nasilnike, a potom je navela da ih poznaje. Nešto se ne uklapa. Međutim, i pored toga pokušavamo da uđemo u trag tim osobama, pa ćemo tek tada imati više detalja o svemu šta se dogodilo", rekao je sagovornik iz policije.

Bonus video: