Osnovan Kik-boks klub Bar: Karatisti na novom zadatku

Grupa sportskih entuzijasta, čija je osnovna namjera da se što veći broj najmlađih skloni sa ulice, ali i pravilan razvoj budućih sportista, nakon velikog interesovanja odlučila je da oformi i prvi kik-boks klub u ovom gradu
115 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2013. 14:46h

Ekspanzija borilačkih sportova u Baru uzima sve više maha. Za to su prije svega zaslužni odlični rezultati koje iz godine u godinu postiže Karate klub Bar.

Grupa sportskih entuzijasta, čija je osnovna namjera da se što veći broj najmlađih skloni sa ulice, ali i pravilan razvoj budućih sportista, nakon velikog interesovanja odlučila je da oformi i prvi kik-boks klub u ovom gradu.

"Važno je višak energije usmjeriti i kanalisati na pravi način, naročito kod najmlađe populacije. Ideja da se oformi klub ovakvog tipa postoji veoma dugo, ali smo tragali za adekvatnim uslovima. I uspjeli smo da ih obezbijedimo, iako to u vremenu ovakve krize nije bilo nimalo lako. Sa ponosom mogu istaći da Kik-boks klub Bar sada već ima veliki broj članova svih uzrasta. I ono što je posebno interesantno, skoro polovinu polaznika čine žene", rekao je predsjednik kluba Aleksandar Nikitović.

Za direktora kluba postavljen je poznati karatista Jozo Dabović, višestruki prvak Crne Gore i Balkana. Iako postoje drastične razlike između ove dvije plemenite vještine, daroviti sportista odlično vlada i kik-boksom.

Osnovna namjera mu je da uz glavnog trenera, crnogorskog reprezentativca u ovom sportu Marka Nikolića, i još jednog odličnog karatistu Ivana Dabovića, stvori ozbiljan klub.

"Krenuli smo u ovaj projekat još prošle godine, a sada smo dobili sve preduslove da u toj namjeri i uspijemo. Vlada veliko interesovanje za ovu vještinu. Mnogi dolaze da poprave fizičku spremu i kondiciju, a velika većina, naročito onih najmlađih, želi da savlada sve čari ovog sporta i aktivno uđe u takmičarski proces. Stručni kadar je tu da im pruži sve ono što je potrebno. Nastojaćemo da u narednom periodu kako članstvo bude raslo, uključimo još veći broj sportista u ovu priču", zaključuje Dabović.

U novoformiranom klubu trenira i kapiten crnogorske karate reprezentacije, Baranin Almir Cecunjanin.

Bonus video: