Kadeti prvi u borbi za odličja

Crnogorska karate selekcija je na svim prethodnim takmičenjima u ovom uzrastu osvajala medalje
77 pregleda 0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Mario Hodžić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Ažurirano: 07.02.2013. 20:40h

Evropsko prvenstvo u karateu za kadete i juniore, te Evropski kup za mlađe seniore, održaće se u turskom gradu Konja od sjutra do nedjelje.

Crnogorska selekcija je na svim prethodnim takmičenjima u ovom uzrastu osvajala medalje, a selektori u borbama, Dragoljub Fatić, Slavenko Bajić, Slobodan Vlahović i Radoslav Vukićević očekuju da će i u Konji njihovi takmičari nastaviti nisku uspjeha. Isto od svojih karatista očekuje i selektor u katama, Jugoslav Bukilić.

Program na takmičenju danas od 10 časova otvaraju kadeti i kadetkinje u katama, a Crnu Goru će predstavljati takmičari Budućnosti, Sara Jovanović i Boris Zečević.

Od 11.45 počinju eliminacije u borbama, a za našu selekciju će nastupiti: Nenad Dulović (-52 kg, Omladinac), Mario Hodžić (-57 kg, Omladinac), Savić Medenica (-63 kg, Gorštak), Luka Ivanović (-70 kg, Budućnost), Konstantin Vujošević (+70 kg, Budućnost).

Istovremeno sa kolegama u eliminacijama borbi će nastupiti i kadetkinje, Ana Jović (-47 kg, Omladinac), Nađa Kilibarda (-54 kg, Onogošt) i Jelena Matović ( +54 kg, Budućnost).

Ceremonija svečanog otvaranja šampionata počinje u 16.15 sati, a od 17.25 počinju finala u uzrastu kadeta.

Subota, drugi dan nadmetanja u Konji, rezervisan je za nastupe juniora u eliminacijama i borbama za medalje, dok će u nedjelju, posljednjeg dana Evropskog prvenstva na tatami juniorski kata timovi u muškoj i ženskoj konkurenciji, a održaće se i borbe u uzrastu seniora do 21 godine za naslov pobjednika Evropskog kupa.

Bonus video: