Vuković korak od finala CEV kupa

Turska Halkbanka, naime, čiji je trener praslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak, savladala je večeras na svom terenu ukrajinsku Lokomotivu iz Harkova sa 3:0
81 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Cev.lu
Veselin Vuković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 06.02.2013. 23:04h

Veselin Vuković korak je od plasmana u finale CEV kupa - turska Halkbanka, naime, čiji je trener praslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak, savladala je večeras na svom terenu ukrajinsku Lokomotivu iz Harkova (nekada rivala Budućnosti u Top tims kupu) 3:0 (25:19, 25:21, 25:17), u prvoj utakmici polufinala ovog takmičenja.

U timu prvog crnogorskog selektora, bivšeg trenera Budućnosti i Budvanske rivijere, poeni zu bili ravnomjerno raspoređeni, pa su Abdelaj, Batur i Dias osvojili po devet poena, dok su Pridi i Tekeli su dodali po osam poena.

U poraženom timi izdvojio se Tjutlin sa 12 poena.

Kod 10:9 u drugom setu, gosti su ostali bez povrijeđenog primača Jana Jereščenka, koji se do kraja više nije vraćao u igru.

Revanš meč igra se 13. februara.

U drugom polufinalu, slavila je, takođe, turska ekipa, Mili Pjango (kojeg vodi takođe bivši trener Budvanske rivijere, Makedonac Joško Milenkoski), koja je na svom terenu savladala italijansku Latinu 3:1 (25:19, 25:22, 21:25, 25:18).

U slučaju da nakon revanša rezultat u pobjedama bude neriješen, bez obzira na rezultat u setovima, igraće se "zlatni set" do 15. poena.

Bonus video: