Objavljeni konkursi za sufinansiranje sporta i nacionalnih saveza

Konkurs je raspisan na osnovu Zakona o sportu i odredbama Nacionalnog programa sporta, a u skladu Budžetom Crne za 2013. godinu.
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 20:29h

Uprava za mlade i sport objavila je danas konkurs za sufinansiranje sportskih programa u ovoj godini.

Konkurs je raspisan na osnovu Zakona o sportu i odredbama Nacionalnog programa sporta, a u skladu Budžetom Crne za 2013. godinu.

Pravo učešća imaju pravna i fizička lica koja su registrovana kod nadležnog državnog organa u Crnoj Gori za obavljanje sportske djelatnosti.

Programi koji će se sufinansirati, u iznosu od 300 hiljada EUR, su sportsko vaspitanje djece, omladine i studenata, vrhunski-reprezentativni, perspektivni i kvalitetni-klupski sport.

Sufinansiraće se i međunarodna djelatnost i organizacija međunarodnih sportskih priredbi, sportska rekreacija i sport invalida, kao i razvojni i stručni zadaci u sportu.

Podnosilac zahtjeva mora navesti osnovne podatke, sadržaj i obim programa, datum i vrijeme njegove realizacije, očekivane rezultate, obim sredstava koje očekuje iz Budžeta i koje može sam obezbijediti.

Navedeno je da će izbor programa za sufinansiranje izvršiti stručna komisija na osnovu masovnosti, kvaliteta i očekivanih efekata.

Prijave za konkurs mogu se podnijeti do 27. februara.

Uprava za mlade i sport objavila je i konkurs za sufinansiranje programa nacionalnih sportskih saveza u ovoj godini.

Konkurs je raspisan na osnovu Zakona o sportu i odredbama Nacionalnog programa sporta, a u skladu Budžetom Crne za ovu godinu.

Nacionalni savezi koji očekuju sredstva iz Budžeta neophodno je da Upravi dostave zahtjev za raspodelu sredstava, kratak izvještaj o radu i popunjene obrasce u kojima su navedeni podaci o savezu, finansijski izvještaj za 2012. godinu sa kopijom utrošenih dobijenih iz sredstava.

U obrascima moraju biti navedeni i opšti podaci o međunarodnim takmičenjima, orijentacionoj specifikaciji troškova za međunarodna takmičenja, plan i dinamika realizacije programa, kao i troškovi i realizaciju programa i očekivani izvori prihoda u 2013. godini.

Prijave za konkurs mogu se, takođe, podnijeti do 27. februara.

Bonus video: