tokom zime...

Kako održati formu u kući ili stanu?

Samo zato što je zima ne znači da treba da budete lijenji i inertni, jer vam se to može obiti o glavu, posebno kada proljeće dočekate sa nekoliko kilograma viška.
0 komentar(a)
čišćenje kuće, Foto: Shutterstock.com
čišćenje kuće, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.02.2013. 13:38h

Obavite sve sitne poslove

Čišćenje kuhinjskih ormarića, reoganizacija ormara i ribanje kade spadaju u zamorne kućne poslove – ali prisiljeni ste da se krećete kako biste to radili. Dakle, nemojte više da se žalite kada morate da izvadite veš iz mašine.

Idite na pauzu

Kada je vrijeme reklama najbolje je ustati sa kauča i prošetatai, ali ne do frižidera. Radije napravite po nekoliko čučnjeva ili sklekova i potrošite kalorije.

Odložite daljinski

Nekoliko koraka do daljinskog, koji ste prethodno namjerno udaljili, računa se kao aktivnost.

Smijte se

Ukoliko ste se već uvalili na kauč, barem pustite neku komediju i dobro se nasmijte. Odlično je za trbušne mišiće. Osim što ćete se opustiti, bolje ćete spavati, duže živjeti, a smijeh doprinosi i odbrani imuniteta od prehlade i gripa.

Takmičite se

Igrica za vježbanje Wii Fit osiguraće vam kućnu zabavu, a usput ćete se i dobro oznojiti. Izazovite djecu, partnera ili cimera na malo prijateljskog takmičenja.

Kuvajte

Vrijeme provedeno na nogama sjeckajući luk i šargarepu itekako se broji. Pripremanjem namirnica, a kasnije i čišćenjem možete sagoreti i do 70 kalorija u pola sata.

Plešite

Spustite roletne, uključite radio ili mp3 s najdražom pjesmom i počnite svoj šou. Možete sagorjeti oko 20 kalorija nakon samo jedne četvorominutne pjesme. Pritom ćete se opustiti i napuniti pozitivnom energijom.

Preuređujte

Nije potrebno da sjednete odmah za kompjuter i tražite novo idejno rješenje. I sami možete pomjerati namještaj i kombinovati. Osim toga ne libite se ni valjka i boje kojom povremeno možete osvežiti dom. Za pola sata takve aktivnosti možete sagorjeti 200 kalorija.