Đaku kamenom razbijena glava u "Fejsbuk tuči"

Tuča se dogodila uprkos tome što, kako tvrde đaci, uprave obje škole, čak i školski policajci, znaju za netrpeljivost učenika
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 08:19h

Učenik devetog razreda OŠ “Maksim Gorki” V.P. povrijeđen je u ponedjeljak u dogovorenoj tuči sa vršnjacima iz OŠ “Štampar Makarije”.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je V.P. završio u Urgentnom centru, nakon tuče koja se tokom prve smjene odigrala u blizini OŠ “Maksim Gorki”.

Dječak je, navodno, povrijeđen u dogovorenoj tuči đaka ove dvije škole i zadobio je udarac kamenom u glavu.

Uprkos ozbiljnom incidentu u kojem je, prema saznanjima “Vijesti” učestovalo više đaka OŠ “Štampar Makarije”, direktorica Zoja Bojanić - Lalović nije juče odgovarala na pozive i sms poruke novinarke “Vijesti”.

Direktor OŠ “Maksim Gorki” Svetozar Mijušković nije želio da odgovara na pitanja “Vijesti”, ali je u kratkom razgovoru potvrdio da je u tuči povrijeđen đak te škole. Mijušković je kazao da je dječak dobro, da uprava ispituje ko su počinioci i da rukovodstvo OŠ “Štampar Makarije” zna za tuču maloljetnika.

Više đaka OŠ “Maksim Gorki” ispričalo je “Vijestima” da već duže vremena postoji netrpeljivost đaka ovih škola

Više đaka OŠ “Maksim Gorki” ispričalo je “Vijestima” da već duže vremena postoji netrpeljivost đaka ovih škola.

Tvrde da je tuča dogovorena na Fejsbuku i da je u njoj trebalo da učestvuje po dvadesetak đaka iz obje škole. Ispričali su, međutim, da se većina đaka OŠ “Maksim Gorki” predomislila, pa je V.P. izvukao deblji kraj...

Učenik OŠ “Maksim Gorki” kazao je da je okrvavljenog dječaka vidio u blizini škole.

Tuča se dogodila uprkos tome što, kako tvrde đaci, uprave obje škole, čak i školski policajci, znaju za netrpeljivost učenika.

Zakazivanje tuča osnovaca putem Fejsbuka nije rijetkost posljednjih godina, a javnosti nije poznato da je iko od nasilnika kažnjen najstrožom disciplinskom mjerom - prebacivanjem u drugu školu.

Učenici i roditelji danas u policiji

Iz Uprave policije “Vijestima” je potvrđeno da je V.P. povrijeđen u tuči i da će zbog toga neke đake i njihove roditelje danas pozvati na razgovor.

Nezvanično je saopšteno da policija prati situaciju oko zakazivanja tuča maloljetnika na Fejsbuku. Tvrde da kontakt policajci dobro sarađuju sa upravama škola, kako bi bili osujećeni najavljeni sukobi.

“Učenici nijesu privođeni na razgovor, ali će tokom dana, zajedno sa roditeljima, biti pozvani”, saopšteno je iz policije.

Galerija

Bonus video: