U Baru oduzeti pištolj, municija, garderoba: Osumnjičeni se zaključao, skočio sa drugog sprata, pobjegao...

"Osumnjičeni je prilikom hapšenja, policajcima dalo na uvid ličnu kartu koja glasi na ime drugog lica, a stvarni identitet ove osobe – S.C. (28) iz Srbije utvrđen je u službenim prostorijama CB Bar", kazali su iz Uprave policije
52 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.06.2018. 15:20h

Barska policija je danas, preduzimajući aktivnosti na prevenciji vršenja krivičnih djela i na pojačanoj kontroli bezbjedosno interesantnih i njima bliskih osoba prilikom pretresa oduzela pištolj i municiju, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela, dok je osumnjičeni uhapšen.

U saopštenju se dodaje da su barski policajci 25.06.2018. godine, postupajući na osnovu operativne informacije da se u jednom iznajmljenom tzv. štek stanu kriju osobe za koja se sumnja da su izvršioci krivičnih djela, a dolaskom na tu lokaciju zatekli su jednu osobu koja se po dolasu policajaca zaključala u stan koji se nalazi na drugom spratu.

"Kako bi izbjegao hapšenje osumnjičeni je skočio sa drugog sprata stambene zgrade na tle, sa visine od preko 10 metara, i dao se u bjekstvo. U akciji hvatanja odbjeglog učestvovali su i službenici Interventne jedinice, koji su zajedno sa službenicima CB Bar uhapsili ovu osobu pola sata nakon bjekstva, u naselju Šušanj. Osumnjičeni je prilikom hapšenja, policajcima dalo na uvid ličnu kartu koja glasi na ime drugog lica, a stvarni identitet ove osobe – S.C. (28) iz Srbije utvrđen je u službenim prostorijama CB Bar", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su policajci pretresom stana pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka istog kalibra, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivčnih djela počinjenih na štetu butika "Benetton" i radnje "Tehnostil".

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se S.C. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se o postojanju drugih krivičnih djela naknadno izjasniti", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: