Suđenje zbog pokušaja ubistva: Htio da zaplaši kuma?

Obračun se dogodio oko 12.30 časova kada su se bivši prijatelji vozilima sreli u Ulici Marka Miljanova. U pucnjavi niko nije povrijeđen
441 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Spičanović automobil, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Spičanović automobil, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2013. 21:03h

Bivši inspektor za krvne delikte Mrđan Kovačević, izjavio je da nije imao namjeru da ubije kuma Aleksandra Spičanovića kada je pucao na njega, već je namjeravao da ga zaplaši.

On nije detaljno iznosio odbranu pred vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici, već je na glavnom preresu pročitana izjava u tužilačkoj istrazi.

Prema navodima optužnice, Kovačević je 27. oktobra 2012. pokušao da ubije Spičanovića u centru Podgorice.

Obračun se dogodio oko 12.30 časova kada su se bivši prijatelji vozilima sreli u Ulici Marka Miljanova. U pucnjavi niko nije povrijeđen.

Govoreći o tom događaju, Kovačević je pred tužiocem ispričao mu je Spičanović automobilom presjekao put, zaustavivši se ispred njegovog vozila.

Potom je Spičanović izašao iz automobila i sa pištoljem u ruci, krenuo prema njemu. U tom trenutku, Kovačević tvrdi da je repetirao pištolj i opalio jedan metak, koji je pogodio zadnju šoferšajbnu Spičanovićevog automobila.

Odgovarajući na pitanje Suda, ispričao je da je kao policijski službenik pohađao redovno streljaštvo i da je bio najbolji strijelac.

Objasnio je da je razdaljina među njima kada je pucao, bila oko dva metra.

“Da sam htio da ga pogodim u mali prst, sigurno bih to učinio, a ne da ga ubijem. Nije mi to bila namjera, da sam htio, imao sam vremena za to. Htio sam samo da ga uplašim i da se odbranim od njega”, naveo je optuženi.

Ispričao je da Spičanovića poznaje sedam - osam godina, jer je imao problema sa zakonom. Optuženi je ispričao kako mu je Spičanović tada u nekoliko navrata prijetio.

“Kazao mi je da mu ja radim o glavi i da hoću da ga pošaljem na robiju”, izjavio je Kovačević kod tužioca.

On je ustvrdio da je prije nekoliko godina napadnut u Beogradu i da ga je tada pozvao Spičanović i rekao mu da je on organizator svega i da sumnja da je Spičanović zapalio poslovni prostor njegovog oca.

Njegov branilac, advokat Novak Ražnatović zatražio je ukidanje pritvora, ali je sudsko vijeće odbilo predlog.

Sudija Moštrokol je izadala naredbu za dovođenje Spičanovića jer se nije pojavio u sudnici iako je primio poziv.

Glavni pretres se nastavlja 19. februara.

Bonus video: