Završeno suđenje za ubistvo u Mojkovcu: Bili uračunljivi kad su ubili

Punomoćnik oštećene porodice Milan Knežević, rekao je da se pridružuje krivičnom gonjenju
571 pregleda 0 komentar(a)
Dario Bijelić, Milan Radulović, Foto: Beća Čoković
Dario Bijelić, Milan Radulović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 06.02.2013. 21:18h

Mojkovčani Dario Bjelić (18), njegov maloljetni brat D. B. i Milan Radulović (19) bili su uračunljivi, kada su 1. septembra prošle godine svirepo ubili sugrađanina Zorana Kneževića (46).

To se navodi u mišljenju psihijatra, dr Gordane Konatar čiji je nalaz pročitan juče u bjelopoljskom Višem sudu.

Čitanjem tog nalaza i davanjem završnih riječi, okončan je glavni pretres mladim Mojkovčanima, a presuda će, kako je najavljeno, biti objavljena 7. februara.

Tužilac Rasim Jašarević, u završnoj riječi, zatražio je da se prema maloljetniku izrekne kazna maloljetničkog zatvora propisana krivičnim zakonikom, a da se Dario Bjelić i Milan Knežević osude na zatvorsku kaznu srazmjernu težini izvršenog krivičnog djela.

Branioci okrivljenih, advokati Stanko Jelić, Hajrudin Lukač i Ranislav Popović, kao olakšavajuću okolnost naveli su činjenicu da se radi o mladim osobama sa „neporočnim životom“, prije izvršenja krivičnog djela.

Prihvatajući završnu riječ branilaca, okrivljeni su ponovili da se kaju.

Punomoćnik oštećene porodice Milan Knežević, rekao je da se pridružuje krivičnom gonjenju, navodeći da se radi o najtežem krivičnom djelu koje nije zapamćeno na području Mojkovca.

Dario Bjelić, njegov brat i Radulović terete se za kvalifikovani oblik teškog ubistva iz koristoljublja. Prema optužnici, oni su 1. septembra, u mjestu Bojna njiva, sa umišljajem lišili života Kneževića, čovjeka sa teškim oštećenjem vida.

Piše da ga je D.B. izudarao kocem po glavi i tijelu, da ga je Radulović metalnom šipkom udarao, dok ga je Dario ubo nožem u vrat.

Nož je okretao sve dok se nije uvjerio da Knežević ne daje znake života. Nakon toga izvršili su premetačinu po kući, ali novac nijesu pronašli.

Bonus video: