Mjesto u istoriji

Robert De Niro ostavio otiske šaka i stopala ispred Kineskog teatra

Otisci njegovih šaka i stopala ispred Kineskog pozorišta nalaze se blizu otisaka Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Breda Pita i Džordža Klunija
94 pregleda 1 komentar(a)
Robert De Niro, Foto: Beta/AP
Robert De Niro, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2019. 20:19h

Dvostruki oskarovac Robert De Niro ''zacementirao'' je svoje mjesto u glumačkoj istoriji ostavivši otiske svojih šaka i stopala u betonu ispred Kineskog teatra u Los Anđelesu.

''Svi kažu da ljudi u filmskoj industriji imaju tri doma - dom u kom žive, dom gde njihova prva žena živi i Holivud. Volim Njujork, ali sam i ponosan da budem građanin Holivuda. Hvala vam na ovoj počasti i hvala što ste učinili da se osjećam ovdje kao kod kuće'', rekao je ovaj glumac koji iza sebe ima karijeru dugu oko 40 godina.

De Niro, koji je osnovao Trajbeka filmski festival 2002. godine kako bi pomogao da se oživi dio Njujorka koji je stradao u terorističkim napadima 11. septembra 2001. godine trenutno se nalazi u trci za svog trećeg Oskara u kategoriji za najbolju sporednu ulogu u filmu ''U dobru i u zlu'', prenijele su agencije.

Glumac Bili Kristal koji je igrao u filmu ''Mafijaš pod stresom'' sa De Nirom na svečanoj ceremoniji pohvalio je glumčevu sposobnost da igra različite uloge od komedija poput ''Upoznajte njene roditelje'' i ''Upoznajte Fokerove'' do drama poput ''Dobri momci'' i ''Taksista''.

De Niro je dobio Oskara za glavnu ulogu u filmu ''Razjareni bik'' i za sporednu ulogu u filmu ''Kum 2''.

Otisci njegovih šaka i stopala ispred Kineskog pozorišta nalaze se blizu otisaka Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Breda Pita i Džordža Klunija.