Maze osvojila zlato u superveleslalomu, Von pokidala ligamente koljena

Ustanovljeno je da je Von pokidala prednje ukrštene i bočne ligamente desnog koljena i polomila potkoljenicu prilikom pada na trci u Austriji, zbog čega će propustiti ostatak sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2013. 18:03h

Slovenka Tina Maze osvojila je danas zlatnu medalju u superveleslalomu na startu prvenstva svijeta u Šladmingu - vodeća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa trijumfovala je u vremenu od 1:35,39 minuta.

Maze je osvojila četvrtu medalju na svjetskim prvenstvima, drugu zlatnu.

Srebro je pripalo Švajcarkinji Lari Gut sa 38 stotinki zaostatka, dok je bronzu osvojila Amerikanka Džulija Mankuzo sa 52 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Početak prvenstva svijeta protekao je u sjenci teškog pada Amerikanke Lindzi Von, koja je prebačena helikopterom u bolnicu.

Nakon pregleda, ustanovljeno je da je Von pokidala prednje ukrštene i bočne ligamente desnog koljena i polomila potkoljenicu prilikom pada na trci u Austriji, zbog čega će propustiti ostatak sezone, potvrdio je danas njen tim.

Kako je saopšteno iz skijaškog tima SAD, Vonova će biti operisana, ali se ipak očekuje da se ona vrati na vrijeme za Zimske olimpijske igre u Sočiju sljedeće godine.

Von je pala otprilike na polovini staze kada je izgubila ravnotežu i poslije doskoka na desnu nogu srušila se uz bolne jauke.

Američkoj skijaškoj zvijezdi 12 minuta je ukazivana pomoć na padini, prije nego što je prebačena u bolnicu.

Trka superveleslaloma više puta je odlagana zbog magle i održana je sa tri i po sata zakašnjenja, a, s obzirom da je počeo sumrak, iz nekoliko reprezentacija poručili su kako ne žele da se trka vozi.

Na stazi u Šladmingu mnogi skijaši imali su problema sa vremenskim uslovima.

"To nije teška staza, ali se u nekim djelovima naprosto ništa ne vidi", rekla je švajcarska skijašica Fabijen Suter.

Prije nego što je pala Von povrijedio se i uređivač staze, koji je takođe helikopterom prebačen u obližnju bolnicu.

Vonova se prošlog mjeseca tek vratila na stazu poslije 30 dana pauze zbog bolesti, zbog koje je u novembru dva dana provela na bolničkom liječenju.

Trka u Šladmingu odložena je bila za gotovo tri sata zbog magle, a i pored toga počela je sa 15 minuta kašnjenja.

Svjetsko prvenstvo biće nastavljeno sjutra superveleslalomom skijaša.

Galerija

Bonus video: