Težak pad Lindzi Von u Šladmingu

Vonova je ostala da leži na stazi i nije se pomjerala, a ljekarska ekipa brzo joj je pritekla u pomoć
5 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2013. 15:20h

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von doživjela je težak pad tokom superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Šladmingu.

Amerikanka je skijala veoma agresivno u prvom dijelu staze, ali je kod jednog skoka izguibila kontrolu, letjela preko deset metara i pala.

Vonova je ostala da leži na stazi i nije se pomjerala, a ljekarska ekipa brzo joj je pritekla u pomoć i ona je poslije desetak minuta helikopterom prebačena u bolnicu.

Superveleslalom u Šladmingu je trebalo da startuje u 11 časova, ali je poslije dosta odlaganja konačno krenuo u 14.30. Ipak, skijaški stručnjaci su postavili pitanje da li je to uopšte pametno, pošto uslovi zbog vidljivosti nisu bezbjedni, a skijašice su imale dosta problema da uopšte vide linije na stazi.

Poslije pada Vonove ponovo je postavljeno pitanje da li je trka uopšte trebalo da krene, ali je takmičenje nastavljeno pošto je Amerikanka prebačena u bolnicu. Odmah potom Nemica Marija Hefl-Riš je izletjela sa staze, dok je domaća skijašica Ana Feninger stala na polovini staze pošto nije željela da nastavi dalje.

Galerija

Bonus video: