Bivši službenik MFI Agroinvest osumnjičen za zloupotrebu položaja

Iz Uprave policije podsjećaju da su od 2010. do 2012. protiv sada već bivših službenika MFI Agroinvest B.Đ. i S.V. iz Podgorice, podnijeli više krivičnih prijava
502 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2013. 14:57h

Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeta je krivična prijavu protiv B.Đ. (41) iz Nikšića, bišeg službenika MFI Agroinvest, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije osnovano se sumnja da je B.Đ. počinio krivično djelo na način što je prekoračio granice svojih ovlašćenja, nesavjesno postupajući, odnosno tako što je iskoristio povjerenje M.R, klijenta MFI Agroinvest.

"Oštećeni M.R. je pristao da na svoje ime podigne kredit u iznosu od 3.000 eura kod navedene MFI, pri čemu je sve ostale obaveze oko obezbjeđivanja dokumentacije i žiranata potrebnih za ostvarivanje kredita preuzeo B.Đ, nakon čega je M.R. novac predao na ruke B.Đ. Ovom radnjom B.Đ. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu – 3.000 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije podsjećaju da su njihovi službenici u Nikšiću, u periodu od 2010. do 2012. protiv sada već bivših službenika MFI Agroinvest (sadašnji naziv MFI Montecredit d.o.o. Podgorica – Filijala Nikšić) pomenutog B.Đ. i S.V. iz Podgorice, podnijeli više krivičnih prijava.

"Protiv B.Đ. i S.V. je nadležnom tužiocu u navedenom periodu podnijeto po sedam krivičnih prijava, zbog osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Osnovano se sumnja da su njih dvojicama zloupotrebama u vezi sa kreditima oštetili MFI Agroinvest, kao i više lica - korisnika kredita, za veću sumu novca; B.Đ. za iznos od oko 280.000 eura, a S.V. za oko 61.000 eura", navodi se u saopštenju.

Bonus video: