Kuvenzane Valis - najmlađa kandidatkinjia za Oskara

Sada devetogodišnja Kuvenzane, pokazala je nevjerovatnu smjelost kada je prijavljivala za ulogu u filmu Bena Zejtlina
0 komentar(a)
Kuvenzane Valis, Foto: Beta/AP
Kuvenzane Valis, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2013. 12:24h

Kuvenzane Valis ima samo devet godina i najmlađa je osoba koja je ikada nominovana za Oskara u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Ova neodoljiva djevojčica već je osvojila Holivuda, a njen zaštitni znak su torbice u obliku psa od kojih se ne odvaja.

Uspjela je da nadmaši svih 4.000 kandidata koji su se prijavili za ulogu Hašpapi

Kuvenzane je po mnogima prava mala zvijezda, što je dokazala na ručku koji je u ponedjeljak organizovan za sve koji su ove godine nominovani za prestižnu nagradu Oskar. Odjevena u lila haljinicu i sa torbicom u obliku psa, jednom od mnogih koje posjeduje, zabavljala je sve velike zvijezde koje su se tog dana okupile na Beverli Hilsu.

Sada devetogodišnja Kuvenzane, pokazala je nevjerovatnu smjelost kada je prijavljivala za ulogu u filmu Bena Zejtlina "Zvjeri južne divljine", jer je na kastingu slagala da joj je šest godina, što je bila minimalana starosna granica, iako je tada bila tek nestašna petogodišnjakinja.

Uspjela je da nadmaši svih 4.000 kandidata koji su se prijavili za ulogu Hašpapi, a Ben Zejtlin je kasnije izjavio da čim ju je ugledao znao je da je to to, te je čak i scenario djelimično preradio upravo zbog Kuvenzane.

Od tog trenutka Kuvenzane privlači pažnju gdje god se pojavi, a već je uspjela i da se nametne prepoznatljivim imidžom i obaveznim torbicama u obliku pasa. Kako je izjavila u šou Džeja Lenoa, kod koga je nedavno gostovala, na dodjelu Oskara povešće svoju mamu i jednu torbicu u obliku psa.

Bonus video: