Krađe trimera, plinskih boca, auta, udaranje nogom i hvatanje za vrat: PG policija uhapsila sedam osoba

2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.06.2018. 14:20h

Podgorička policija uhapsila je sedam osoba osumnjičenih za tri krađe, tešku krađu i prinudu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, podgorička policija je 20. juna uhapsila J.V. (26) iz Podgorice i privela ga nadležnom tužiocu uz poseban izvještaj podnijet kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je od B.R. 16. juna iz kancelarije koja se nalazi u sklopu MZ "13 Jul" u ulici Vasa Raičkovića ukrao trimer vrijedan 200 eura.

U saopštenju se dodaje da su podgorički policajci 17. juna uhapsili M.R. (26) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krađu na štetu M.R.

"On je priveden državnom tužiocu uz poseban izvještaj prethodno podnijet protiv nepoznatog počinioca zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 14.06.2018.godine, sa imanja koje je u vlasništvu oštećenog, a koje se nalazi u mjestu Lužnica, preskočio ogradu i tom prilikom ukrao dio sistema za navodnjavanje koji je kasnije prodao na otpadu sekundarnih sirovina. Ukradeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su dalje naveli da su 18. juna uhapsili S.R. (20), F.M. (19) i E.B. (22) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili tešku krađu na štetu C.L.

"Oni su, sumnja se, 18.06.2018.godine, ovo krivično djelo počinili na način što su upotrebom podesnog sredstva odvalili katanac na vratima i ušli u unutrašnjost objekta i tom prilikom ukrali šest punih plinskih boca. Plinske boce su pronađene i vraćene vlasniku. Ova lica su uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa privedena nadležnom tužiocu u Podgorici", piše u saopštenju Uprave policije.

Uprava policije je saopštila i da su podgorički policajci 21. juna 2018. godine uhapsili D.J. (37) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krađu na štetu B.S.

"On je, kako se sumnja, 21.06.2018. godine, u ulici 19. decembra u Podgorici, ukrao automobil marke "VW Golf III" podgoričkih registarskih oznaka, na način što je iskoristio to što je vozilo otključano i uz pomoć podesnog ključa stavio vozilo u pogon i odvezao ga na parking prostor u blizini gradskog stadiona gdje je sa vozila skinuo registarske oznake i bacio ih, dok je ukradeno vozilo sakrio na obližnjem parking prostoru. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku. Osumnjičeni je uz poseban izvještaj priveden nadležnom tužiocu", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da su podgorički policajci takođe 24. juna 2018. godine, uhapsili M.R. (50) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo prinuda na štetu M.B.

"On je, sumnja se, 23.06.2018. godine, u kolibi koja je vlasništvo M.V, u mjestu Momonjevo, zatekao M.B. sa još dvije nepoznate osobe, koje su državljani Albanije i tom prilikom im je prijetio, a jednog od njih, sumnja se, udario nogom. Ove dvije nepoznate osobe su se dale u bjekstvo dok je M.R. ostao u kolibi sa M.B, kojeg je, kako se sumnja, rukama uhvatio za vrat i pokušao da ga obori na zemlju. M.B. je uspio da se otrgne i ode u pravcu svoje kolibe, a zatim je pozvao policiju. M.R. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: