Bježeći, pljačkaš filijale CKB-a djevojkama slao čak i poljupce

Policija pretpostavlja da je on znao da je u poslovnici samo jedna radnica i klijentkinja banke, te da se radnik obezbjeđenja nalazi u toaletu te filijale
154 pregleda 22 komentar(a)
CKB pljačka, pljačka CKB, Foto: Savo Prelević
CKB pljačka, pljačka CKB, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2013. 18:00h

Maskirani razbojnik očigledno je bez greške obavio pljačku u filijali Crnogorske komercijalne banke u zgradi Metalke u Podgorici, gdje nije ostavio nikakve tragove, ali je zato uspio da odnese oko 3.000 eura.

Naoružani pljačkaš, sa čarapom na licu i kačketom na glavi, oko 9.30 časova zaklonjen iza kišobrana, ušunjao se u poslovnicu banke, a potom sa vrata grubo podviknuo “Daj pare”!

U tom trenutku jedna žena stajala je za pultom, čekajući provjeru lične karte, ali kada je pljačkaš zavitlao pištoljem ona je uspjela da se skloni u stranu i da istrči iz filijale i zatraži pomoć

Od pomoći policiji nijesu bili ni CD snimci sa kamera iz banke i drugih radnji u okolini

U brzini, on je uzeo samo jednu pripremljenu svotu, a potom velikom brzinom izletio napolje, nakon čega se pozabavio i taetralnošću - mahao je djevojkama u prolazu, kojima je u bijegu uspio čak da pošalje i poljupce.

Silueta razbojnika nestala je u portunu zgrade, gdje je policija nešto kasnije zaludno pokušavala da mu uđe u trag.

Razbojnik je, po svemu sudeći, napravio dobar plan pljačke i vjeruje se da je juče ujutro čekao pogodan trenutak da krene u akciju. Policija pretpostavlja da je on znao da je u poslovnici samo jedna radnica i klijentkinja banke, te da se radnik obezbjeđenja nalazi u toaletu te filijale.

"Radnik obezbjeđenja za vrijeme pljačke bio je zaključan u toaletu. Još utvrđujemo je li tamo pobjegao kada je vidio pljačkaša ili se sasvim slučajno tamo zatekao", naveo je sagovornik iz policije.

Plijen u CKB banci je mogao biti mnogo veći da pljačkaš nije bio brzoplet, pa je više vodio računa kako da što prije pobjegne iz filijale nego koliko će novca odnijeti

Ekipe PJ Podgorica su brzo stigle ispred banke, ali je bilo kasno da se napravi pravovremena blokada tog kvarta, kako bi se pljačkaš uhvatio u prvim minutima otimačine.

Stručnjaci za krim-tehniku skoro sat su uzimali tragove iz poslovnice banke, ali se nakon toga moglo samo zaključiti da imaju posla sa profesionalcem.

Od pomoći policiji nijesu bili ni CD snimci sa kamera iz banke i drugih radnji u okolini.

Jedino što u ovom trenutku imaju je da je razbojnik stariji, izrazito mršav i veoma visok.

Hapsili očevica umjesto da trče za pljačkašem

Pljačku poslovnice CKB-a prati i anegdota, koja ide na dušu policije - očevidac razbojništva umalo je juče uhapšen dok je pokušavao policiji da objasni kuda je maskirani otimač pobjegao.

Sredovječni Podgoričanin sreo se sa pljačkašem na vratima poslovnice, ali nije uspio da ga vidi jer ga je prilikom bjekstva ovaj odgurnuo kišobranom.

Dok je čovjek shvatio o čemu je riječ, stigla je ekipa policije, koja je krenula da ga privodi misleći da ima neke veze sa pljačkom.

"Pustite mene, trčite za njim. Pobjegao vam je tuda kroz taj portun. Djevojkama je slao i poljupce”, pojašnjavao je čovjek, pokazujući rukama ka tom dijelu zgrade.

Tek nakon nekoliko minuta objašnjavanja nesuđeni klijent banke uspio je da objasni policajcima da on nije razbojnik već da im može pomoći samo kao očevidac.

Brzina ga omela da uzme veću svotu

Plijen u CKB banci je mogao biti mnogo veći da pljačkaš nije bio brzoplet, pa je više vodio računa kako da što prije pobjegne iz filijale nego koliko će novca odnijeti.

Sagovornik “Vijesti” ispričao je da je on iz ladice pulta dohvatio samo jednu svotu novca, a da je u drugoj bilo mnogo više novca.

“Srećom, nije se mnogo zadržao, tako da nije odnio veću sumu”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Bonus video: