Do 11. februara konkurs za organizaciju finalnog turnira odbojkaškog Kupa

Parovi polufinala biće određeni žrijebom istog dana kada bude i otvaranje koverti sa eventualnim ponudama za organizaciju završnice kupa u obje konkurencije, dakle 11. februara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2013. 23:25h

Do 11. februara trajaće konkurs za organizaciju finalnog turnira Kupa Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice, saopšteno je danas iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

S obzirom na to da nema više klubova, u oba ranga, na finalnom turniru Kupa za muškarce učestvovaće svi prvoligaši, branilac trofeja Budvanska rivijera, Budućnost, Mornar i Jedinstvo.

Kod dama je situacija drugačija, pa se do učesnika finalnog turnira došlo kroz mečeve četvrtfinala – u završnici će se za trofej boriti branilac trofeja Luka Bar, Budućnost Zetatrans, Budva i pobjednik posljednjeg četvrtfinalnog duela između Rudara i Morače, koji se igra 9. februara.

Parovi polufinala biće određeni žrijebom istog dana kada bude i otvaranje koverti sa eventualnim ponudama za organizaciju završnice kupa u obje konkurencije, dakle 11. februara.

S obzirom na uslove konkursa, a posebno materijalni položaj skoro svih klubova, veliko je pitanje da li će se bilo koji klub prijaviti za organizaciju finalnog turnira. Vrlo je, vjerovatno, da će na kraju, kao prošle sezone, organizaciju na sebe preuzeti Odbojkaški savez Crne Gore, izabrati neki grad, a klubovi podijeliti troškove.

Po uslovima konkursa, naime, tehnički organizator obezbjeđuje i snosi troškove dvorane, smještaja, ishrane, putnih troškova i taksi službenih lica, ljekara za vrijeme trajanja turnira, animiranja javnosti preko lokalnih medija, kao i troškove jednog pansiona finalista (po 17 osoba), ukoliko finalist nije iz mjesta odigravanja turnira, i službenih lica.

Tehnički organizator je dužan da uplati i određeni nagradni fond na račun OSCG, od čega će pobjedniku Kupa pripasti 70 odsto, poraženom finalisti 20, a OSCG 10 odsto.

Tehničkom organizatoru pripadaju prihodi od sponzora i ulaznica.

Ukoliko bude više klubova koji budu ispunili sve uslove iz konkursa, organizatora će odrediti bolja finansijska ponuda (nagradni fond). U slučaju da ponude budu identične, žrijebom će se odrediti organizator.

Bonus video: