Džikniću 20 godina zatvora: Ubio tasta, teško ranio taštu i suprugu

Zbog zaštite ličnog i porodičnog života oštećene porodice i optuženog, suđenje je bilo zatvoreno za javnost i to od otvaranja do završetka glavnog pretresa
909 pregleda 6 komentar(a)
Vučić Džiknić (Novine), Foto: Dan
Vučić Džiknić (Novine), Foto: Dan
Ažurirano: 25.06.2018. 13:30h

Vučić Džiknić iz Berana, osuđen je juče u Višem sudu u Podgorici na 20 godina zatvora zbog ubistva tasta Božidara Asanovića (72) i ranjavanja tašte Ivke i supruge Olge Džiknić u u "Vili Asanović" Čanju.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Predraga Tabaša.

Zbog zaštite ličnog i porodičnog života oštećene porodice i optuženog, suđenje je bilo zatvoreno za javnost i to od otvaranja do završetka glavnog pretresa.

Prema navodima optužnice Željka Tomkovića, državnog tužioca na radu u višem tužilaštvu u Podgorici, Džiknić je 15. novembra 2015. godine oko 20,30 časova u naselju Čanj u opštini Bar, ubio tasta Božidara Asanovića, hicima ispaljenim iz automatske puške, u njegovoj porodičnoj kući.

Džiknić je neovlašćeno držeći i noseći automatsku pušku, ručnu bombu “M75” kao i eksplozivnu napravu sačinjenu od trinitrotoluena i amonijum nitrata, sa umišljajem pokušao da ubije više osoba.

Nakon što je ubio tasta, okrivljeni je u pravcu tašte i supruge ispalio nekoliko hitaca, nanoseći im teške tjelesne povrede.

Okrivljeni je počinio krivično djelo "teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Bonus video: