Prednosti kratke kose

Kratka kosa je praktična i namijenjena je ženama koje su zaposlene i zauzete, a imaju važnije stvari na umu od stalnog stilizovanja kose
173 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2013. 13:39h

Kratka kosa je uvijek bila moderna, ali poslednjih godina posebno su aktuelene frizure paž i undercut, iako je jedinstveni šarm koji krasi kratku kosu vanvremenski.

Ukoliko imate dilemu, pročitajte koje su prednosti kratke kose.

Lakše održavanje

Duga kosa prije izlaska uvijek mora dobro da se očešlja i stilizuje što ponekada podrazumijeva određeno vrijeme. Kratka kosa je praktična i namijenjena je ženama koje su zaposlene i zauzete, a imaju važnije stvari na umu od stalnog stilizovanja kose.

Osjećate se slobodnije

Duga kosa ponekada zna da bude teret na glavi i ramenima, dok vam kratka kosa daje osjećaj slobode i nesputanosti.

Vraća vas u mladost

Kratku kosu uvijek možete ukrasiti šarenim ukosnicama, ali tako da to ne izgleda smiješno. Obično ovakvi blesavi aksesoari ne stoje najbolje na dugoj kosi. Takođe, kraća kosa daje mladalački izgled, zato ako se osjećate starije nego što jeste uvijek možete isprobati neku kratku frizuru.

Prstima prolazite kroz kosu

Duga kosa se često umrsi, te morate da je češljate tokom čitavog dana. Sa kratkom kosom to nije slučaj, jer vaši prsti jednostavno prolaze kroz kosu čineći je još razbarušenijom.

Daje vam oštriji izgled

Konkretno paž ovalnom licu daje oštriji izgled. S druge strane duga kosa pruža ženstveni i mekši izgled a ako već imate slatko i milo lice, nemojte ga kriti ispod duge kose već ga istaknite kratkom frizurom.

Manje šampona i balsama

Razmislite o tome. Možda smiješno zvuči, ali ušteda šampona i balsama na mjesečnom nivou će vas zaista iznenaditi.

Galerija

Bonus video: