Specijalna olimpijada: Živkoviću zlatna medalja u Koreji

Crnu Goru u Koreji predstavlja i Vuko Antović, a u delegaciji je, osim Pančića, još sportski direktor Aleksandar Vuksanović.
3 komentar(a)
Specijalna olimpijada, Foto: Privatna arhiva
Specijalna olimpijada, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.02.2013. 13:08h

Crnogorski skijaš Lazar Živković osvojio je danas zlatnu medalju u superveleslalomu na Svjetskim zimskim igrama Specijalne olimpijade u južnokorejskom Pjongčengu.

On je poslije kvalifikacionih vožnji bio četvrti, a finalnu trku završio je za 29 sekundi i 37 stotinki.

Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Crne Gore Dejan Pančić kazao je da su se naporne pripreme i treninzi isplatili.

"Živković je briljantnim skijanjem u finalnoj trci podsjetio na proslavljenog skijaša Bojana Križaja i osvojio zlatnu medalju. Ovo je veliki uspjeh kako za nas tako i za našu Crnu Goru koju predstavljamo na najbolji mogući način, jer su sportisti najbolji ambasadori svoje države", rekao je Pančić.

On očekuje uspješan i nastavak takmičenja i medalje u slalomu i veleslalom.

Crnu Goru u Koreji predstavlja i Vuko Antović, a u delegaciji je, osim Pančića, još sportski direktor Aleksandar Vuksanović.

Svjetske zimske igre Specijalne olimpijade za osobe sa smetnjama i teškoćama u intelektualnom razvoju okupile su oko 15 hiljada učesnika iz 113 država.

Specijalna olimpijada internešnal (SOI) je međunarodna neprofitna organizacija čiji je cilj da pomogne djeci i odraslima sa teškoćama u intelektualnom razvoju da učestvuju kao produktivni i poštovani članovi društva u cjelini.

SOI je od 1998. godine pridruženi član Međunarodnog olimpijskog komiteta, a u okviru te asocijacije takmiči se blizu četiri miliona sportista sa smetnjama i teškoćama u intelektualnom razvoju i to od osam godina starosti pa nadalje.

Takmičenja se održavaju u 30 olimpijskih sportskih disciplina i u preko 170 zemalja članica.

Bonus video: