Podgorica: Uhapšen Aleksandar Šaković, oduzeti pištolj, municija i kokain

Šaković je bio suvozač "audija A3" nikšićkih tablica, a uhapšen je u pokušaju bjekstva iz automobila, kada je između ostalog, bacio i oduzeto oružje
633 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.06.2018. 11:04h

Podgorička policija uhapsila je Aleksandra Šakovića koji važi za bezbjednosno interesantno lice i tom prilikom oduzela pištolj i municiju u ilegalnom posjedu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Šaković je bio suvozač "audija A3" nikšićkih tablica, kojim je upravljao Kristijan Šaković, a uhapšen je u pokušaju bjekstva iz automobila, kada je između ostalog, bacio i oduzeto oružje.

"Službenici CB Podgorica su tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a između ostalog su vršili kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama, kao i vozila sa zatamljenim staklima na prednjem dijelu vozila. Službenici Interventne jedinice CB Podgorica su, u naselju Stari aerodrom, primjetili pmv marke „Audi A3“ nikšićkih registarskih oznaka u kojem se na suvozačevom mjestu nalazilo bezbjednosno interesantno lice A.Š. U trenutku kada je vozač ovog vozila primijetio službenike Interventne grupe, krenuo je da se udaljava nakon čega se zaustavio, kako bi suvozač A.Š. izašao iz vozila i izbjegao policijsku kontrolu. A.Š. je izašao iz vozila i tom prilikom odbacio gornji dio trenerke, kačket i pištolj marke „Glock 17“ sa 15 metaka, a koji je on držao u ilegalnom posjedu. Službenici podgoričke policije su ga sustigli i lišili slobode. Preduzimajući dalje aktivnosti, policijski službenici su zaustavili vozilo iz kojeg je A.Š. izašao a kojim je upravljao K.Š, koji se prethodno udaljio kada je uočio policijske službenike", stoji u saopštenju policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da mu se A.Š. privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, policija je pretresom Radoja Markovića oduzela kokain.

"Preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, policijski službenici su kontrolisali Marković , i tom prilikom pronašli i oduzeli praškastu materiju bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Oduzeta materija upućena je u Forenzički centar radi vještačenja", dodaje se u saopštenju policije.

Bonus video: