Luka Bar uzvratila udarac, prvi poraz Budućnost Zetatransa

"Sirene" su večeras u Podgorici, u uzbudljivom meču punom preokreta, savladale Budućnost Zetatrans 3:2, i revanširale se šampionu za poraz u Baru
3 komentar(a)
Nikoleta Perović, Foto: Luka Zeković
Nikoleta Perović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2013. 20:44h

Luka Bar je uzvratila udarac - "sirene" su večeras u Podgorici, u uzbudljivom meču punom preokreta, savladale Budućnost Zetatrans 3:2, i revanširale se šampionu za maksimalan poraz u Baru.

Baranke su do pobjede mogle i ubjedljivije, jer su kod 2:1 u setovima imale i prednost od 9:3 i 12:7 u četvrtom, ali su Podgoričanke izborile taj-brek, koji je odlučen u finišu.

Kod 13:13, Budućnost je imala kontru za meč loptu, ali se Dragana Peruničić „upecala” (dotakla mrežu) prilikom smeča. Nakon servisa Baranki, Budućnost nije iskoristila prvi napad, ali jeste kontru Tamara Kovačević za zasluženu pobjedu gošći.

„Utakmica je bila sasvim korektna, sa puno preokreta. Mislim da smo na ovoj utakmici pokazali da smo ponovo „u sjedlu”, iako je, po meni, Budućnost i dalje favorit što se tiče prvenstva i Kupa. Ali, mi možemo da priprijetimo i da podignemo našu igru na malo viši nivo, kao što može i Budućnost bolje da igra, tako da nas očekuje dosta neizvjesnih mečeva u Kupu i prvenstvu", rekao je nakon meča trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Bez obzira na prvi poraz u prvenstvu, Budućnost je zadržala prvo mjesto na tabeli, sa dva boda prednosti u odnosu na Luku Bar.

„Ovo je ono što treba da prikazuju dvije ekipe, u neizvjesnom meču do samog kraja. Nije realno da nijedna ekipa pobjeđuje 3:0, iako se, naravno, i to događa. Ali, s obzirom na izjednačenost dvije ekipe, ovo je realan rezultat, na ovu ili onu stranu. Luka Bar je bolje ušla u meč, prvi set su otvorili fantastičnim servisom, bez grešaka, na šta se mi nijesmo najbolje snašli. Kasnije, kada smo stabilizovali prijem, a oni doveli servis na nivo normalnog, što nije bio slučaj u prvom setu, igralo se ravnopravno".

"Imali smo grešaka, mi smo davali neke poene koje nijesmo trebali da dajemo, ali mislim da je publika mogla da uživa. Nama je važno da smo zadržali prvo mjesto, sa dva boda prednosti u odnosu na njih. Kako sreće da je više ovakvih utakmica, jer bi svaka djevojka, u oba tima, napredovala u kvalitetu, a na dobitku bi bila i odbojka", izjavio je nakon meča trener Budućnosti Vladimir Racković.

Budućnost Zetatrans - Luka Bar 2:3 (11:25, 25:14, 16:25, 25:19, 13:15)

Podgorica - Sala Srednje Medicinske škole. Gledalaca: 150. Sudije: Simonovska (Bar) i Vujošević (Bar). Poeni iz napada: Budućnost 34, Luka Bar 49. Poeni iz bloka: Budućnost 8, Luka Bar 8. Poeni iz servisa: Budućnost 11, Luka Bar 14. Servis greške: Budućnost 9, Luka Bar 19. Greške: Budućnost 17, Luka Bar 18.

Budućnost Zetatrans: Raičević (libero 1), Medenica, Janković 4, Bajić 2, Bojović 6, Đukić (libero 2), Baković, Bečić, Peruničić 17, Rovčanin 2, Medojević 6, Vujadinović 16.

Luka Bar: Kovačević 19, Rosić 4, Perović 19, N. Milivojević (libero 1), Joksimović 16, Milović 1, Hadžisalihović, Cenović (libero 2), E. Milivojević 8, Vujanović 3, Barjaktarović, Vukosavović.

Ostali rezultati 12. kola

Herceg Novi - Rudar 0:3 (14:25, 17:25, 20:25)

Nikšić - Budva 0:3 (9:25, 11:25, 12:25)

Juče

Galeb - Gimnazijalac 3:0

Sjutra (zaostali meč 11. kola)

Morača - Herceg Novi (17)

Bonus video: