Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tivtu

Uhapšen N.D. (31) iz Tivta, krivična prijava podnijeta i protiv I.J. (32), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
149 pregleda 0 komentar(a)
Tivat pljačka, Foto: Uprava policije
Tivat pljačka, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 01.02.2013. 12:20h

Tivatska policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave podnijete po nepoznatom počiniocu protiv N.D. (31) iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je, na štetu M.M. iz Beograda, počinio krivično djelo teška krađa.

Krivična prijava podnijeta je i protiv I.J. (32), takođe iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Oštećeni M.M. je, 28. januara obavijestio Ispostavu Tivat da je iz njegove vikendice, koja se nalazi u naselju Seljanovo u Tivtu, otuđeno više tehničkih uređaja. Policijski službenici su došli do sazanja, na osnovu kojih su kontrolisali putničko vozilo marke "VW Passat", kotorskih tablica, kojim je upravljao I.J, dok se na mjestu suvozača nalazilo još jedno lice. Operativna saznanja su ukazivala na to da se u vozilu nalazi više predmeta, uglavnom tehničkih uređaja, koji potiču iz predmetnog krivičnog djela, što je pregledom vozila i potvrđeno" navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je u vozila, ispod sjedišta, pronađen pištolj marke "Blow" mini, sa okvirom u kojem su se nalazila tri metka, za koji I.J. nije posjedovao dozvolu.

U prtljažniku su pronađeni dva para sredstava za vezivanje – lisica, crna metalna palica i dva spreja, koji takođe pripadaju I.J. Osim toga, pronađeno je i oduzeto više tehničkih uređaja, za koje se sumnja da potiču iz krađe – mini muzička linija, mikser, dva telefonska aparata, i aparati za domaćinstvo.

Nakon pronalaska navedenih predmeta, kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je N.D. počinilac krivičnog djela teška krađa.

Sumnja se da je N.D, nakon što je provalio u vikendicu M.M. u naselju Seljanovo, otuđio pomenute tehničke stvari i potom ih prodao I.J. za iznos od 100 eura.

Otuđene stvari će biti vraćene vlasniku.

Bonus video: