Bjelica i Popović novi članovi ISAFA

"To je veliko priznanje i meni kao naučniku i mom fakultetu i Crnoj Gori", rekao je Bjelica agenciji MINA.
4 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Bjelica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.02.2013. 11:51h

Dekan nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica i Stevo Popović sa tog fakulteta izabrani su u naučni tim Asocijacije za međunarodnu nauku i fudbal (ISAFA).

ISAFA predstavlja organizciju sa sjedistem u Ketu čija je misija zasnovana na ideji da dijeli naučna iskustva zasnovana na razmjeni znanja između naučnika, tehničara, medicinara i terenskih praktičara u okviru neprofitnog udruživanja.

"To je veliko priznanje i meni kao naučniku i mom fakultetu i Crnoj Gori", rekao je Bjelica agenciji MINA.

On je kazao da su članovi ISAFA odabrani svjetski lideri u oblasti nauke i fudbala stavljajući se u funkciju organizacije svoju ekspertizu i dijeleći svoja praktična iskustva sa međunarodnom fudbalskom zajednicom.

Većina njih je zaposlena na prestiznim svjetskim univerzitetima.

Poziv crnogorskim naučnicima uputio je predsjedavajući ISAFA, Monema Džejnija, koji je njihovim uključivanjem u članstvo u Upravnom odboru ISAFA omogućio široku međunarodnu prepoznatljivost i ojačavanje prestižnosti njihovih imena među svjetskim liderima u oblasti nauke i fudbala.

Bjelica i Popović obavezali su se da će podržati rad asocijacije kroz povremena učesca u njenim aktivnostima, događajima širom svijeta (International Week of Football), konsultantskim kućama, umrežavanju i donošenju odluka.

Bonus video: