Sufinansiranje projekata od umjetničkog značaja

Sva tri konkursa su otvorena 30 dana od dana objavljivanja, to jest prijave se podnose zaključno sa drugim martom 2013. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 15:04h

Ministarstvo kulture Crne Gore raspisalo je juče tri konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za sljedeću godinu. Radi se o konkurisma za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” i za sufinansiranje crnogorskog učešća na međunarodnim manifestacijama i festivalima.

Prijave na konkurs vrednovaće stručna Komisija, prema kriterijumima utvrđenim Zakonom o kulturi

Sva tri konkursa su otvorena 30 dana od dana objavljivanja, to jest prijave se podnose zaključno sa drugim martom 2013. godine.

Ministarstvo kulture će sufinansirati projekte i programe iz sljedećih oblasti Likovna umjetnost, Muzička i muzičko-scenska djelatnost, Književnost i književno prevođenje, Časopisi za kulturu i umjetnost, Pozorišna produkcija, Kulturno-umjetničke manifestacije i festivali i Filmska produkcija.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa prebivalištem u Crnoj Gori i pravna lica koja su u Crnoj Gori registrovana za obavljanje djelatnosti kulture, dok navladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekti čiji se rad finansira iz budžeta Crne Gore, sredstvima planiranim za kulturu, nemaju pravo učešća.

Za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” u 2013. godini Ministarstvo kulture sufinansiraće nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi, u opštinama sa sjevera Crne Gore (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak) i programe i projekte iz kulture, drugih crnogorskih opština koji će biti realizovani u nekoj od opština sa sjevera, na osnovu saradnje i razmjene programa.

Projekti i programi koji su dobili finansijsku podršku iz drugog izvora u budžetu Crne Gore, neće biti sufinansirani na ovom konkursu

Prijave na konkurs vrednovaće stručna Komisija, prema kriterijumima utvrđenim Zakonom o kulturi, a prilikom izbora projekata i programa za sufinansiranje prednost će imati projekti i programi kojima se doprinosi i podstiče ravnomjeran razvoj kulture i disperzija programa i projekata na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Projekti koje sufinansira Ministarstvo kulture u vezi su sa crnogorskim učešćem na međunarodnim manifestacijama, referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima.

Projekti i programi koji su dobili finansijsku podršku iz drugog izvora u budžetu Crne Gore, neće biti sufinansirani na ovom konkursu.

Za podnosioce prijava koji su prethodnih godina koristili sredstva po osnovu konkursa o sufinansiranju programa i projekata, cijeniće se i ispunjenost dosadašnjih ugovorenih obaveza.

Prijava na konkurs podnosi se na odgovarajućem obrascu koji je dostupan na sajtu www. ministarstvokulture.gov.me Rezultati konkursa biće javno objavljeni.

Bonus video: