Mlade slikarke predstavile radove u Nikšiću

Za postavku koju čine 20 ulja na platnu, većeg i manjeg formata, i četiri crteža, zadužena je bila njihova mentorka, akademska slikarka Angelina Đoković Janjušević
93 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić izložba, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić izložba, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.06.2018. 09:29h

Mlade slikarke, učenice prvog razreda srednje škole, Mia Matović, gimnazijalka, i Jovana Mijušković, iz Prve srednje stručne škole, obje iz Nikšića, predstavile su se sugrađanima izložbom u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis.

Za postavku nazvanu „Tamo đe neću da se lomim i saplićem“, koju čine 20 ulja na platnu, većeg i manjeg formata, i četiri crteža, zadužena je bila njihova mentorka, akademska slikarka Angelina Đoković Janjušević.

“Talentovane i vrijedne Mia i Jovana još u osnovnoj školi osvajale su nagrade na raznim konkursima i takmičenjima. Uživaju u kreacijama koje su plod mašte koja se rađa, realizuje i reflektuje na različite načine. Bila bih srećna kada bi njihov izbor u daljem školovanju bila likovna umjetnost“, kazala je Janjušević. Izložbu je otvorio direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković, koji je kazao da mlade umjetnice “jasno znaju šta žele i još jasnije šta ne žele”.

“Zašto takav naziv izložbe? Odabir puta je problem svakog pojedinca, jer jedan put nije svačiji. Ako sami odaberemo put naše putovanje biće uzbudljivo i jako emotivno, imaćemo veću želju da taj put istražujemo. U protivnom, lomiće nas i nećemo pronaći sami sebe”, poručile su mlade umjetnice.

Sonja Milatović, studentkinja prava, pročitala je tekst posvećen slikarkama, a nastupila je i mlada violinistkinja Magdalina Knežević.

Izložba u Tehnopolisu biće otvorena petnaestak dana.

Bonus video: