Uhapšena braća u Baru zbog bombaškog napada

Musličići su, kako se sumnja, bacili dinamit na kuću Rudovića 15 minuta poslije ponoći i pobjegli
815 pregleda 2 komentar(a)
Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 01.02.2013. 08:35h

Policija je uhapsila je Barane Alena (28) i Edina Musličića zbog sumnje da su bacili dinamit na kuću sugrađana Pera i Toma Rudovića u decembru prošle godine.

Musličići su, kako se sumnja, bacili dinamit na kuću Rudovića 15 minuta poslije ponoći i pobjegli.

Aktiviranjem eksplozivne naprave pričinjena je samo materijalna šteta na kući Rudovića, iako se u trenutku napada u njoj nalazilo nekoliko osoba, među kojima je bilo i djece.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, sumnja se da su Musličići odgovorni i za prvi napad na imovinu Rudovića 23. decembra, kada su tada nepoznate osobe iz mračne ulice u dvorište kuće ubacile dvije kašikare koje su bile aktivirane ali nijesu eksplodirale.

Pero Rudović je tada ispričao da je, nakon što je čuo dva tupa udarca u roletne, otvorio vrata, gdje ga je “dočekao” njegov pas - rotvajler, držeći bombu u zubima. Rudović je tada policiji ispričao da je pas nekoliko minuta kasnije donio još jednu zarđalu, neeksplodiranu kašikaru, takođe bez osigurača.

Sumnja se da su Musličići, nakon tog neuspjelog napada, odlučili da u sljedećem koriste dinamit. U nedostatku dokaza, Muslićima se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti.

Njih je saslušala zamjenica osnovnog tužioca u Baru Irena Rajković, koja im je odredila zadržavanje od 48 časova. Musliće će danas u toku dana saslušati i istražni sudija, koji će odlučiti da li će braća biti u pritvoru narednih 30 dana.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Edin Muslić i Pero Rudović imaju sukob koji datira iz 2010. godine.

Tada je, prema istim informacijama, Muslić pokušao nožem da ubije Rudovića. Trenutno se u Višem sudu u Podgorici vodi sudski proces protiv Muslića, kojem se na teret stavlja ubistvo u pokušaju, dok se na teret Rudoviću stavlja nasilničko ponašanje.

I Edin i Pero su policiji poznati odranije zbog kršenja zakona. Edin je prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora.

Bonus video: