Zagreb spreman za K-1 finale

“Borbe iz Arene prenosiće se u 120 zemalja svijeta, a očekujemo 17.000 gledalaca”, istakao je Orsat Zovko, glavni producent spektakla i vlasnik TV stanice “Fight Channel”
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 16:29h

Najprestižniji borilački turnir na svijetu “K-1 World Grand Prix” održaće se prvi put u istoriji van Japana, i to u zagrebačkoj “Areni”. Spektakl je zakazan za 15. mart.

“Pripreme su daleko odmakle, uzbuđen sam što ću nastupiti u Zagrebu pred domaćom publikom. Vojnički rečeno, poginuću da odem do kraja”, rekao je Mirko Filipović, popularni Cro Cop, na konferenciji za medije.

Zagreb je organizaciju dobio u konkurenciji Njujorka, Rio de Žaneira i Dubaija.

“Velika je čast najaviti održavanje najprestižnijeg turnira svijeta u Zagrebu. Radi se o spektaklu bez premca na ovim prostorima. Borbe iz Arene prenosiće se u 120 zemalja svijeta, a očekujemo 17.000 gledalaca”, istakao je Orsat Zovko, glavni producent spektakla i vlasnik TV stanice “Fight Channel”.

U Zagrebu će nastupiti osam boraca, a za pobjedu i nagradu od milion dolara neophodne su tri pobjede u jednoj večeri.

Filipović će se u četvrtfinalu boriti protiv Amerikanca Džerela Milera, sparing partnera Vladimira Klička, koji u 22 borbe nije doživio nijedan poraz.

Rumun Katalin Morošanu, koji je 25. februara prošle godine u Podgorici slavio na kvalifikacionom turniru “Superkombat World Grand prix”, sastaće se Ukrajincem Pavelom Žuravljovim.

Ostali četvrtfinalni parovi su Ben Edvards (Australija) - Zabit Samedov (Azerbajdžan) i Hesdi Gerges (Egipat) - Ismael Londt (Surinam).

Borbe će najavljivati čuveni Majkl Bafer, koji je stekao svjetsku slavu na bokserskim ringovima najavom “Let's get ready to rumble”.

To dovoljno govori kakav se spektakl sprema, jer je Bafer još 2009. bio “težak” nestvarnih 400 miliona dolara!

Bonus video: