Ovi proizvodi mogu da vam ozbiljno ugroze zdravlje

Bilo da je riječ o onima u spreju ili onima koji se uključuju u struju, osvježivači vazduha nisu nam prijatelji. Sadrže čitav niz hemikalija koje, zamislite ironije, zapravo zagađuju vazduh.
160 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 11:36h

Mnogi proizvodi koje koristite u svom domaćinstvu opasni su za zdravlje, posebno ako ih koristite često i dugotrajno. Vrijeme je da napravite ozbiljne promjene.

Kokice iz mikrotalasne

Iako su ukusne, ove kokice obiluju štetnim hemijskim supstancama koje se vezuju za niz bolesti, uključujući i one najopasnije – karcinome. Kokice same po sebi nisu štetne, posebno ako pripremate one iz organskog uzgoja, i to na ulju koje podnosi visoku temperaturu. Ali ove iz mikrotalasne treba izbjegavati.

Antibakterijski sapuni

Triklosan, hemijski pesticid koji je sastavni dio antibakterijskih sapuna, povezuje se s oštećenjima štitne žlijezde i hormona, kao i s raznim infekcijama. Umjesto antibakterijskih sapuna, birajte one obične koji će uz redovnu i pravilnu upotrebu sasvim dobro očistiti vaše ruke.

Osvježivači vazduha

Bilo da je riječ o onima u spreju ili onima koji se uključuju u struju, osvježivači vazduha nisu nam prijatelji. Sadrže čitav niz hemikalija koje, zamislite ironije, zapravo zagađuju vazduh. Te se hemikalije vezuju za karcinom, astmu, alergije i hormonske poremećaje. Umjesto osvježivača vazduha, otvorite prozore i pustite da uđe svjež vazduh.

Posuđe za koje se ne lijepi hrana

Posuđe s dnom za koje se ne lijepi hrana danas je apsolutni hit jer ga je lako očistiti. To posuđe je ozbiljna opasnost za vaše zdravlje. Zašto? Sadrži hemikalije koje su izuzetno kancerogene i ako takvo posuđe koristite duže vrijeme, mogli biste ozbiljno da se razbolite.

Bonus video: