Uhapšene dvije osobe osumnjičene za tri teške krađe

Sumnja se da su S.O. i Dž.S. krivična djela počinili u periodu od početka januara 2013. u ulici Kralja Nikole, ulici Bratstva i jedinstva i Hercegovačkoj ulici u Podgorici
65 pregleda 0 komentar(a)
džeparenje, Foto: Http://duabroad.com
džeparenje, Foto: Http://duabroad.com
Ažurirano: 30.01.2013. 10:07h

Podgorička policija uhapsila je S.O. (19) i maloljetnog Dž.S. (17) iz Prištine, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da su na teritoriji Glavnog grada počinili tri krivična djela teška krađa.

Sumnja se da su S.O. i Dž.S. krivična djela počinili u periodu od početka januara 2013. u ulici Kralja Nikole, ulici Bratstva i jedinstva i Hercegovačkoj ulici u Podgorici, na štetu tri ženske osobe.

Oni su, kako se sumnja, oštećenim građankama, koje su prethodno zapazili na ulici, prilazili sa leđa i od njih otimali novčanike i torbu. U novčanicima i torbi se nalazio novac u ukupnom iznosu od 570 eura, lična dokumenta i druge lične stvari.

"Jedan građanin je primijetio izvršenje jednog od ovih krivičnih djela i uspio je da sustigne Dž.S. i zadrži ga do dolaska policije. Oštećenoj u ovoj teškoj krađi je vraćeno sve što je od nje tom prilikom otuđeno jer je drugi osumnjičeni, S.O, prilikom bjekstva, u blizini lica mjesta odbacio novčanik sa novcem i drugim ličnim stvarima. Policijski službenici su ubrzo pronašli i lišili slobode i S.O. Policijski službenici su u službenim prostorijama uzeli izjavu od oba osumnjičena lica, s tim da je izjava od maloljetnog osumnjičenog uzeta u prisusutvu njegovog zakonskog zastupnika", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni S.O. i Dž.S. su, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava koje su oštećene građanke podnijele policiji po nepoznatom počiniocu, predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Bonus video: