Tarantino: Vil Smit je bio moj prvi izbor za ulogu Đanga

Džejmi Foks nije jedini glumac sa kojim je Tarantino pregovarao kada je Vil Smit odustao od uloge
0 komentar(a)
Vil Smit, Foto: Wikipedia
Vil Smit, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 29.01.2013. 09:37h

Režiser Kventin Tarantino izjavio je da je njegov prvi izbor za glavnu ulogu u filmu "Django Unchained" bio Vil Smit, a ne oskarovac Džejmi Foks, prenosi NME.

Tarantino je za Pljejboj kazao su on i Vil Smit proveli neko vrijeme zajedno dok je glumac u Njujorku snimao "Ljudi u crnom III".

"Prošli smo kroz scenario i razgovarali o njemu. Vil nije odustao zato što je bio uplašen materijala, ali nismo imali vremena da ga učinmo takvim da mu odgovara 100 odsto", kazao je Tarantino.

Džejmi Foks nije jedini glumac sa kojim je Tarantino pregovarao kada je Vil Smit odustao od uloge. Za ulogu su razmatrani Idris Elba, kojeg su proslavile serije "Wire" i "Luter", Kris Taker, Terens Hauard, Em Kej Vilijams i Tajris.

"Svima se svidio scenaio, htio sam da sa njima prođem čitav materijal, da napravim neku vrstu međusobnog takmičenja, da im postavim prepreke, a onda sam se vidio sa Džejmijem i shvatio da ne moram to da radim", kazao je Tarantino.

"Džejmi je razumio materijalm, ali prije svega bio je kauboj", naglašava režiser i dodaje "on je iz Teksasa, razumije kako je to kada o tebi misle kao da si "drugačiji"".

On je takođe rekao da uloga koju je igrao Leonardo Di Kaprio nije bila pisana za njega već za drugog glumca, ali nije želio da otkrije za koga.

Bonus video: