Zaplijenjeno tri kilograma skanka

Uhapšeni albanski državljanin A.G. (25) i crnogorski državljanin E.V. (27) iz Tuzi
4 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.01.2013. 12:17h

Podgorička policija, zasjedom u mjestu Pljoče - Vuksanlekići, spriječili su krijumčarenje skanka i uhapsili albanskog državljanina A.G. (25) i crnogorskog državljanina E.V. (27) iz Tuzi, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policija je zasjedom u mjestu Pljoče otkrila primopredaju opojne droge, kojom prilikom je A.G. predao jedno veće pvc pakovanje E.V. Policija je oduzela pvc pakovanje u kojem se nalazila materija za koju se sumnja da je opojna droga skank", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pretragom terena policija je, kako se navodi, pronašla sakrivenu u žbunju torbu u kojoj su se nalazila još dva pvc pakovanja obmotana u crnu foliju sa istom materijom.

"Ukupna količina zaplijenjene biljne materije u tri pvc pakovanja je oko 3 kilograma. Sumnja se da je A.G. namjeravao da stavi u promet i preostala dva pvc pakovanja sa opojnom drogom, dok je, kako se sumnja E.V. takođe namjeravao da pakovanje preuzeto od A.G. stavi u dalji promet, u čemu ih je spriječila policija i lišila slobode", navodi se u saopštenju.

Zaplijenjena droga biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

Protiv A.G. i E.V. podnijeta je krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon hapšenja A.G. i E.V. su, uz krivičnu prijavu, predati Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

Bonus video: