Plav: Uhapšen osumnjičeni za pokušaj pljačke

Sumnju da je J.B. (20) napao I.R u blizini njene porodične kuće. pokušavajući da joj otme tašnu u kojoj se nalazilo 1.150 eura
109 pregleda 1 komentar(a)
pljačkaš, Foto: Uprava policije
pljačkaš, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.01.2013. 12:08h

Policija u Plavu uhapsila je J.B. (20) iz Plava, zbog sumnje da je, na štetu sugrađanke I.R, počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je J.B. u noći između 25. i 26 januara uz upotrebu fizičke snage nasrnuo na I.R u blizini njene porodične kuće. Ona je tom prilikom pala na tle i J.B. joj je onda, sumnja se, u predjelu lica stavio krpu natopljenu nepoznatim hemijskim sredstvom, pokušavajući da je onesposobi i da joj otme tašnu. U tašni se nalazio pazar radnje čiji je I.R. vlasnik. Osim novca, u iznosu od 1.150 eura, u tašni se nalazila veća količina vaučera i mobilni telefon za elektronsku dopunu pripejd računa", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je I.R. prilikom pokušaja J.B. da joj otme tašnu, uspjela da ga udari u predjelu stomaka i lica.

Policijski službenici su oštećenu I.R. odveli u Dom zdravlja u Plavu, gdje je pregledom konstatovano da je doživjela šok ali da nije zadobila fizičke povrede.

Krpa natopljena hemijskom supstancom, kojom je J.B. pokušao da onesposobi I.R, i druge stvari pronađene kod J.B. proslijeđene su Forenzičkom centru radi vještačenja.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Plavu, koji je kvalifikovao krivično djelo.

Osumnjičeni J.B. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, predat tužiocu.

Sudija za istrage Osnovnog suda u Plavu mu je odredio zadržavanje do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

Bonus video: