Nepoznati napadač bacio dvije bombe na kuću Crnčevića

Napad je zabilježila jedna od sigurnosnih video-kamera unutar kuće Crnčevića, sa koje je snimak predat policiji
214 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2013. 08:00h

Još nepoznati napadač, za kojim barska policija intenzivno traga, bacio je dvije ručne bombe 26. januara u večernjim satima na imanje porodice Crnčević u Popovićima.

Eksplozije srećom nijesu ugrozile živote ljudi, ali su teško oštećena tri vozila i poslovni prostor u vlasništvu Crnčeviča tik pored kapije njihove porodične kuće. Napad je zabilježila jedna od sigurnosnih video-kamera unutar kuće Crnčevića, sa koje je snimak predat policiji.

"Bilo je oko 22.45 časova, sjedjeli smo svi u kući, odjednom, začuo se snažan prasak na ulici, odmah za njim još jedan. Izašao sam ispred kapije, u prvi mah nijesam vidio da je sinovljeva „alfa“ koja je bila parkirana odmah ispred kapije oštećena, međutim, na strani na kojoj je eksplodirala bomba, bila je sva izrešetana i polomljenih stakala. Sva stakla na poslovnom prostoru su bila razbijena, na svu sreću nikoga nije bilo unutra, inače, ko zna kako bismo prošli", priča za “Vijesti“ vlasnik kuće, penzioner Bato Crnčević.

U barskoj policiji su "Vijestima" nezvanično rekli da se intenzivno traga za napadačima u oba slučaja, bez otkrivanja drugih detalja

"Evo 40 godina sam radio u Baru i otišao u penziju, a da se nikom zamjerio nijesam. Ne shvatam otkud takva hrabrost i bezobrazluk da se napadne bombama nasred ulice, pa mogao je neko od djece iz komšiluka da prođe ili neko auto. Strašno", kaže Bato.

Ispred kapije Crnčevića juče cijeli dan bio je "alfa romeo" registarskih tablica (PG BR 567), sav izrešetan gelerima i izbušenih guma.

Najstariji Crnčević pokazao je brojna oštećenja fasade poslovnog prostora. Na parkingu preko puta Batovog imanja srča od prozorskih stakala jednog auta koje je takođe stradalo od bombi, a koje je odvezeno, odmah pored, još jedan auto kojem su geleri znatno oštetili šoferšajbnu.

Oštećeni “alfa romeo” u dvorištu Crnčevića u Popovićima

"Bombe su, po svemu sudeći, bačene odozgo, od lamarina pored naftinih zgrada. Prva je eksplodirala na asfaltu ispred poslovnog prostora, evo ima tragova, a druga odmah pored 'alfe'", ojašnjava Bato Crnčević.

On dodaje da je bezbjednosna kamera zabilježila veliki bljesak na ulici, a potom i „uhvatila“ osobu u bijegu, glave prekrivene kapuljačom ili kapom, od lamarina naniže prema Bjelišima.

Na pitanje „Vijesti“ da li sumnja da napad ima veze sa njegovim sinovima Aleksandrom i Ivanom, koji su odavno poznati policiji i pravosuđu, Bato Crnčević je odgovorio odrično.

“Pitao sam ih, zakleli su mi se da nijesu ni sa kim u svađi. Policija je odmah izašla na lice mjesta i obavila uviđaj”, zaključio je Crnčević.

U posljednjih mjesec dana, ovo je bio drugi bombaški napad na porodične kuće u barskoj opštini. Pred sami kraj 2012, u Suvom Potoku u Sutomoru, za samo sedam dana nepoznati napadači dva puta su bacali bombe na kuću porodice Rudović, koja je, kao i kod Crnčevića, takođe opasana visokim zidovima i masivnom gvozdenom ogradom.

U barskoj policiji su "Vijestima" nezvanično rekli da se intenzivno traga za napadačima u oba slučaja, bez otkrivanja drugih detalja.

Galerija

Bonus video: