Maske od jabuke za kožu

Opšte je poznato da su jabuke hranljive i bogate brojnim vitaminima. Zahvaljujući svojim svojstvima, dobre su kao razne maske za lice i kožu, ali i kao piling.
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2013. 13:22h

Za masnu kožu

Masnu kožu premaži te sirćetom od jabuka, ali pazite da ne povrijedite oči. Dok se sirće suši na koži, napravite masku od pečene jabuke. U pire od jabuke dodajte kašičicu meda, kašiku losiona iz prethodnog recepta i malo ražanog ili običnog brašna.

Masku nanesite na kožu direktno ili preko gaze. Najbolji efekat će biti ukoliko nanesete toplu masku i prekrijete je folijom. Držite je na licu oko pola sata, zatim je operite prvo mlakom, pa hladnom vodom i namaži te adekvatnu kremu.

U pire od pečene jabuke dodajte kašičicu meda i pola kivija, pa sve dobro izmiješajte. Dok je smjesa još topla, nanesite je na čistu kožu lica i vrata i pokrijte tankom plastičnom folijom. Lezite i opustite se pola sata, a poslije toga operite lice hladnom vodom koja će skupiti pore.

Za suvu kožu

Pire od pečene jabuke pomiješajte sa kašikom slatke pavlake, kašičicom meda i žumancetom.

Ovu masku dobro izmiješajte da može lako da se nanosi. Na lice prstima utrljajte svjež sok od jabuke i ostavite da se osuši. Zatim toplu masku nanesite na kožu lica, vrata, dekoltea i ruku.

Maska će se lakše nanijeti ukoliko je namažete preko gaze i bolje će djelovati ako je toplu prekrijete aluminijumskom folijom.

Masku držite oko pola sata i skinite sa folijom i gazom, uvijajući gazu odozdo prema gore, pa operite lice mlakom vodom i namažite hidratantnom kremom.

Za kožu s crvenilom

Veću jabuku izrendajte i kuvajte u 150 ml mlijeka. Kada se napravi gusta kaša ostavite da se malo ohladi. Zatim pažljivo umiješa j te žumance da dobijete kompaktnu smjesu.

Poželjno je da ovu masku pripremate svakodnevno i nanosite je na kožu minimum nedjelju dana ili duže, dok se crvenilo ne povuče. Držite je oko pola sata i nježno operite. Za kožu sa crvenilom maska mora da bude približna temperaturi tijela, da se ne bi pojačala cirkulacija.

Za suvu i dehidriranu kožu

U pire od pečene jabuke dodajte kašičicu pavlake, pola kašičice meda i pola kašičice AD vitaminskih kapi ili maslinovog ulja.

Toplu masku nanesite na lice i vrat i držite je oko pola sata, ispod tanke plastične folije. Zatim je operite mlakom vodom i namažite noćnu hranljivu

Galerija

Bonus video: