Bauk grupnog seksa kruži Crnom Gorom: Na parove razbrojs'!

Je li grupni seks bolest ili pravo izbora, pitanje za crnogorske psihologe koji se ustežu da javno govore o tabu temama
330 pregleda 60 komentar(a)
Grupni seks, Foto: Shutterstock
Grupni seks, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2013. 08:30h

Za većinu seksualnih tema crnogorska javnost je nagluva i nijema. Osim nekoliko slavnih scena iz “Ljepote poroka”, o fenomenu svingerskih veza i odnosa u Crnoj Gori nema javnog traga ni biljega.

Konzervativnom čitaocu sa podignutom obrvom vjerovatno će zvučati čudno ono što je novinarka „Vijesti“ čula prije dvadesetak dana na sjedjeljci sa tri para svingera, u kući u predgrađu Podgorice.

Najhrabriji da pokrene razgovor bio je domaćin, to jest vlasnik kuće u kojoj se on i njegova supruga sastaju sa jednim, nekad i dva para, bar jednom mjesečno.

Sredovječni domaćin sa diplomom ekonomskog fakulteta i njegova žena u braku su skoro dvije decenije. Da ih privlači grupni seks shvatili su još dok su studirali u Beogradu.

„Prije svega treba da znate da je to više od zabave, to je istraživanje onoga što smo u stvari, to jest naših najskrivenijih želja. Bez licemjerja i laganja. Oboje smo imali te fantazije, ali dok smo se zabavljali nijesmo ih otkrivali jedno drugom. Tek kasnije smo priznali da smo oboje maštali o istom“, priča suprug i domaćin.

Nakon mnogo godina u braku, podgorički ekonomista se još sjeća ženine prve reakcije kada joj je otkrio tajnu želju.

„Kuća se tresla od njenog bijesa! Nekoliko dana kasnije, na njenu inicijativu opet smo razgovarali o tome i došli do zaključka da ako već postoji želja, treba da probamo. Ona je priznala da je i sama o tome ponekad maštala“.

Prvi par s kojim su se upoznali, bio je iz jednog crnogorskog grada na sjeveru. Zajedničke fantazije prvo su razmijenili virtuelno, na erotskom sajtu „Smokva“ na kojem je registrovano nekoliko desetina parova potpisanih kao da su iz Crne Gore.

„Iznenađenje nam je bilo što je riječ o sjevernjacima, iz male sredine, ali smo pristali da se vidimo s njima. Od prvog trenutka su nam se dopali kao ljudi, odnosno sagovornici sličnih stavova našima, ne samo kada je riječ o ovome što nas je povezalo. Družimo se dvije godine, iako oni imaju mnogo bogatije iskustvo. Ponekad, s vremena na vrijeme, pozovemo i neke druge ljude, kao što je sada slučaj“, priča domaćica sjedjeljke, obučena izazovno u bijeloj košulji naglašenog dekoltea.

Pored domaćina i para sa sjevera, u dnevnoj sobi je još i mlađi par, momak i djevojka od oko 25 godina. Muškarac je oženjen, ali je u vezi sa djevojkom već nekoliko mjeseci i prvi put su na sličnom „skupu“.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Šta treći par ima da kaže o ovom susretu
  • Šta kaže psihološkinja Maruška Drašković
  • Kako je Amfilohije pokazao da seks osvaja javni diskurs u Crnoj Gori
  • Kako to rade u Australiji
  • Na kom mjestu u Crnoj Gori su seksualne slobode navodno otišle najdalje

Bonus video: