Ubice Šćepanovića još na slobodi

Istraga o ubistvu kontroverznog Kraljevčanina tapka u mjestu
102 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2013. 11:59h

Ubistvo Kraljevčanina Ivana Šćepanovića (29), koji je sa 16 hitaca iz automatskog oružja 27. januara ubijen prije dvije godine u Budvi, policija do danas nije razriješila.

Iako su u međuvremenu formirani i specijalizovani timovi za rasvjetljavanje teških krivičnih djela, obimna istraga nije urodila plodom.

Kontroverzni Šćepanović je te večeri, ispred zgrade roditelja u budvanskom naselju Velji Vinogradi, došao iznajmljenom „tojotom“, a nakon što se parkirao, na njega je zapucano i izrešetan je.

Ubice, njih dvojica, koliko se vidi na video snimcima uzetih sa okolnih zgrada, nesmetano su otišli odatle, dok je Ivanova majka glasno zvala u pomoć s drugog sprata, odakle je gledala svirepu likvidaciju sina.

Iako se policija odmah dala u potragu, do danas nijedna osoba nije zadržana u pritvoru, niti se u spisima neko vodi kao osumnjičen.

Stvari tako stoje, iako je i direktor srpske policije Milorad Veljović, prije godinu, na sastanku šefova policija regiona u Bečićima, najavio brzo rasvjetljavanje ubistva Šćepanovića.

On je tada rekao da imaju dokaze ko je to uradio, ali je, uprkos tome, sve za sada ostalo na obećanjima.

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović još prije godinu naredio je budvanskoj policiji da mu dostavi dokumentaciju o svim ubistvima koja su se, u proteklih 20 godina dogodila u Budvi, a još nijesu rasvijetljena.

Budva je u protekle dvije decenije bila kobna za brojne žestoke momke - oko 20 ubistva koja su se dogodila još se vode kao nerasvijetljena.

Šćepanović, koji je u Budvi važio za žestokog momka, u Kraljevu je osuđivan zbog iznude Safeta Beriše, ali tu kaznu nikada nije izdržao.

Njegovo ime povezuje se i sa mnogim krupnim kriminalnim poslovima u Srbiji i Crnoj Gori, ali nikada nije privođen jer je navodno imao veze u raznim službama.

U tim krugovima stekao je brojne neprijatelje, pa je, kako su mediji pisali, jedna grupa iz Kraljeva pokušala da ga ubije, ali je policija spriječila atentat.

Da su Kraljevčanina likvidirali profesionalci, govori podatak da su za sobom zameli svaki trag

Šćepanović je bio i u dobrim odnosima sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kao i sa kontroverznim Nikšićaninom Branom Mićunovićem i Budvaninom Ivanom Delićem.

Da su Kraljevčanina likvidirali profesionalci, govori podatak da su za sobom zameli svaki trag.

Da ne ostave ni najmanji promil šanse da preživi, ubice su se postarale, tako što su nakon rafala prišle žrtvi i ovjerile ga hicem u glavu.

Inspekore je, u istrazi, posebno zanimala tuča u budvanskoj diskoteci Top Hill, u ljeto prije dvije i po godine.

Tada je teško pretučen Vladimir Vićentijević (36) zvani Vlada Ožiljak iz Beograda, a navodno, njegovo premlaćivanje naredio je upravo Šćepanović, kojem je zasmetalo zašto se mota oko separea u kojem je on sjedio s Ivanom Delićem.

Iako su upućeni pričali da se te večeri koristilo i oružje, Vićentijević nije želio da sarađuje s policijom.

Policija je mogući motiv tražila i u poslovima ubijenog Šćepanovića, za kojeg se tvrdi da je dobro zarađivao. Njegove novčane transakcije, pozajmice možda mogu biti motiv...

Galerija

Bonus video: