Budućnost lako protiv Škendije

Podgoričani će u subotu odmjeriti snage sa Studentom (19), a u nedjelju je rival Jedinstvo (11).
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2013. 18:40h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Tirana - Odbojkaši Budućnosti savladali su večeras Škendiju maksimalnim rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:18) na startu četvrtog, posljednjeg turnira Balkanske lige, koji se održava u Tirani.

Pošto je Jedinstvo bilo bolje od domaćeg Studentija sa 3:1, izabranici Zorana Vukčevića su zadržali dva boda prednosti ispred Brčaka, pa će odluka o pobjedniku premijernog izdanja ovog regionalnog takmičenja definitivno pasti u preostala dva kola. Sjutrašnji rival od 19 časova je Studenti.

"Prva utakmica nam je poslužila da se naviknemo na novu, malu salu, na koju nijesmo navikli na igramo. Malo smo se plašili da će meč da bude težak, ali smo na iskustvo i kvalitet, koji su na našoj strani u odnosu na rivala, uspjeli da trijumfujemo 3:0. U subotu će biti teško protiv Studentija, igramo u njihovoj sali, ali mislim da uz dobr servis, koji smo na momente imali protiv Škendije, možemo da slavimo“, rekao je „Vijestima“ kapiten Podgoričana Marko Đuranović.

S obzirom na petočasovni put do Tirane (uz zadržavanje, duže od očekivanog, na graničnom prelazu Božaj, te gužvu u Skadru i Tirani, ali i traženje hotela), te veliku hladnoću u dvorani, osim rezultata i upoznavanja sale, bilo je važno izbjeći i eventualne povrede pred odlučujuća dva meča. Cilj je ispunjen, svi igrači su dobili šansu, a starteri, tehničar Bošković, korektor Hamzagić, primači Vukašinović i Bojić, srednji bloker Đuranović i Ječmenica, te prvi libero Medojević, su odradili skoro kompletna prva dva seta.

Univerzalac Babić je na 21:17 u drugom setu zamijenio Bojića na prijemu, da bi kod 11:8 u trećem zauzeo mjesto „srednjaka“ Ječmenice. Od početka trećeg seta zaigrao je drugi libero Lakčević, a na 8:7 je ušao i drugi tehničar Radulović, kada se dogodila i jedna neuobičajena situacija.

Pošto nije bila prijavljena i druga istovremena izmjena (što je obavezno), drugi korektor Strugar nije mogao da uđe u igru umjesto Boškovića, pa je Budućnost na terenu u jednoj akciji imala na terenu dva tehničara.Uz saglasnost trenera Vukčevića, već je bilo dogovoreno da Radulović u napadu digne loptu za Boškovića, ali je plan pokvarila servis greška Makedonaca, nakon čega je Bošković izašao, a Strugar ušao na teren...

Interesantno, Škendija je u sva tri seta prva povela, u trećem setu je vodila i 4:1, ali to je bilo sve što su Podgoričani dozvolili rivalu. U prvom setu su „srednjaci“ Đuranović (četiri poena) i Ječmenica (osam) „vukli“ ekipu, a Budućnost je dominirala posebno na bloku (šest poena) i servisu (tri asa). Već na prvom tehničkom tajm-autu je bilo 8:3, na drugom je bilo 16:11, a sve je bilo odlučeno kadas je Hamzagić realizovao napad za 19:12.

Drugi set je bio nešto neozvjesniji, jer je Škendija od 11:15 uspjela da izjednači na 15:15. Ipak, sa dva poena Vukašinovića i jednim Hamzagića, Budućnost se ponovo odvojila na 18:15, a onda do kraja seta rivalu prepustila svega dva poena.

Budućnost je vrlo brzo nadoknadila zaostatak na početku trećeg seta, na prvom tehničkom tajm-autu je imala dva poena prednosti, na drugom je bilo „plus četiri“, nakon čega je crnogorski vicešampion rutinski priveo meč kraju...

"Nijesmo imali velikih problema da dođemo do trijumfa u meču koji nam jer bio važan i da se priviknemo na uslove u dvorani u kojoj do sada nijesmo igrali. Takođe, svi smo dobili priliku da odigramo, i razigramo se za nastavak turnira. U preostala dva kola nas očekuju teški mečevi protiv Studentija i Jedinstva, ja se nadam najboljem ishodu“, rekao je za „Vijesti“ mladi korektor Bojan Strugar, koji je osvojio tri poena iz napada i jedan iz servisa.

Budućnost - Škendija 3:0 (25:18, 25:17, 25:18)

Tirana - Dvorana: „Fahrije Hoti“. Gledalaca: 100. Sudije: Mujkić (Bosna i Hercegovina) i Omari (Albanija). Poeni iz napada: Budućnost 36, Škendija 17. Poeni iuz bloka: Budućnost 12, Škendija 8. Poeni iz servisa: Budućnost 10, Škendija 4. Greške: Budućnost 26, Škendija 18.

Budućnost: Vukašinović 9, Babić 4, Medojević (libero), Lakčević (libero), Bošković 2, Radulović 1, Ječmenica 11, Đuranović 6, Hamzagić 12, Bojić 8, Strugar 4.

Škendija: P. Vela 5, Memedi (libero), Islami 2, Ajeti 6, I. Vela 3, Luma 3, Hamza 2, Galeski 6, Selmani.

Bonus video: