Centar za rehabilitaciju zavisnika bez vode zbog krađe pumpe

Navodi se da će do nabavke i ugradnje novih pumpi, tu javnu ustanovu pijaćom vodom snabdijevati Služba zaštite Glavnog grada, tako što će je dopremati u cistijernama
0 komentar(a)
Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.01.2013. 18:01h

Nepoznate osobe obile su sinoć crpnu stanicu sa koje se vodom za piće snabdijeva Centar za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, i iz nje ukrale dvije specijalne elektropumpe velike vrijednosti.

Kako je saopšteno iz podgoričkog Biroa za odnose sa javnošću, službenici Uprave policije izvršili su uviđaj na licu mjesta.

„Ekipe Vodovoda i Centra od jutros su na terenu i pokušavaju da saniraju štetu nastalu usljed ovog vandalskog čina, čiji je krajnji cilj najvjerovatnije prodaja ukradene opreme kao starog željeza“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će do nabavke i ugradnje novih pumpi, tu javnu ustanovu pijaćom vodom snabdijevati Služba zaštite Glavnog grada, tako što će je dopremati u cistijernama.

Iz Biroa upozoravaju da je već duže vrijeme širom grada učestala krađa svih vrsta metalnih objekata.

Prema njihovim riječima, na meti lopova su kanalizacione cijevi, poklopci šahtova, ulazna vrata stambenih zgrada, ograde, metalni djelovi parkovskog mobilijara, pa čak i spomenici istaknutim ličnostima.

„Ovakvim i sličnim bizarnim krađama i vandalizmima hitno se mora stati na put, jer ne samo da nanose ogromnu materijalnu štetu, već i ugrožavaju bezbjednost građana, a naročito djece kojima prijete otvoreni šahtovi“, kaže se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su apelovali na Upravu policije da preduzme sve mjere da se u najkraćem roku pronađu počinioci tih krađa i onemogući im se dalje nanošenje štete.

Oni su upozorili vlasnike otpada i stovarišta, koji se bave preradom sekundarnih sirovina, da obavezno obavijeste policiju u slučaju da im se na otkup ponude predmeti na kojima je označeno da pripadaju gradskim preduzećima, jer u suprotnom podržavaju krađu i čine krivično djelo.

Bonus video: