Napadnut radnik Elektroprivrede iz Berana

Incident je prijavljen beranskoj policiji, a počinioci su privedeni, i Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu za napad na službeno lice
14 komentar(a)
Dalekovod, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dalekovod, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.01.2013. 14:17h

Radnik Elektroprivrede (EPCG) M.Đ. iz Berana napadnut je dok je radio na osposobljavanju dalekovoda Andrijevica-Konjusi.Kako je saopšteno iz EPCG, M.Đ. su napali L.S., Đ.B. I Đ.M. iz Andrijevice, koji su od radnika zatražili da prvo popravi njihove niskonaponske mreže, “što je tehnički neizvodljivo dok se dalekovodi na većem naponskom nivou ne stavi u funkciju”. “Ni nakon objašnjenja predstavnika Elektrodistribucije da će i ta mreža doći na red vrlo brzo, jer se mora prvo popraviti dalekovod da bi moglo da se pristupi radovima na nisko naponskoj mreži, pomenute osobe su fizički nasrnuli na M.Đ. i nanijeli mu povrede”, kaže se u saopštenju.Incident je prijavljen beranskoj policiji, a počinioci su privedeni, i Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu za napad na službeno lice.Iz EPCG su najoštrije osudili nasilničko ponašanje pojedinaca, i napomenuli da će i ubuduće nastaviti da sprovodi sve zakonske mjere kako bi zaštitila svoje radnike. "Potrošači koji na ovaj način pokušavaju rješavati probleme, izlažu sebe dodatnim neugodnostima koje podrazumijevaju krivične prijave od strane EPCG“, kaže se u saopštenju.

Razumiju nezadovoljstvoIz EPCG su kazali da razumiju nezadovoljstvo potrošača iz sjevernih opština zbog problema koje su imali zbog višednevnog nestanka struje.“Takvo ponašanje je krajnje nedopustivo i neprihvatljivo i može samo otežati dinamiku otklanjanja kvarova na elekro distributivnoj mreži”, kaže se u saopštenju.Ekipe EPCG su, kako se navodi, prethodnih dana uložili vanredne napore i sanirali većinu kvarova u uslovima povećanog bezbjedonosnog rizika, neočišćenih puteva i na teško pristupačnom terenu.“I bez obzira na sve navedeno, naši radnici doživljavaju neprijatnosti prilikom rada na terenu”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: