Drašković vjeran olimpijskom boksu

On smatra da naredne četiri godine mogu biti najuspješnije u njegovoj karijeri i da se zato odlučio da ne prelazi u profesionalce.
124 pregleda 2 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Beta AP
Boško Drašković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.01.2013. 12:41h

Crnogorski bokser Boško Drašković kazao je danas da je i pored ponuda da pređe u profesionalce odlučio da ostane u olimpijskom boksu. On smatra da naredne četiri godine mogu biti najuspješnije u njegovoj karijeri i da se zato odlučio da ne prelazi u profesionalce.

"Dobio sam više ponuda iz inostranstva da se oprobam u profi boksu. Naredni olimpijski ciklus su najbolje bokserske godine za mene i želim da taj period karijere provedem u najtežem dijelu bokserskog sporta – olimpijskom boksu", kazao je Drašković agenciji MINA.

On je naglasio da je ostao u olimpijskom boksu jer smatra da i dalje može da se bori sa najjačim bokserima.

"Za razliku od profi boksa gdje borci biraju protivnike, u olimpijskom boksu voljom žrijeba za rivale dolaze samo najbolji takmičari iz svih zemalja, pa se vrlo teško osvajaju medalje", rekao je Drašković.

On vjeruje da će u naredne četiri godine osvojiti jednu od medalja sa velikih takmičenja.

"Na Evropskom prvenstvu (EP) u Moskvi 2010. godine bio sam na korak od medalje, završio sam kao peti, ali se nadam da će uloženi trud biti krunisan u narednom periodu", rekao je Drašković.

On je kazao da mu je ove godine cilj odbrana zlatnog odličja na Mediteranskim igrama, i uspješni nastupi na Evropskom i svjetskom prvenstvu.

"Sve sam podredio tim takmičenja, čak sam otkazao i učešće u Svjetskoj ligi, kako bih se što bolje pripremio za predstojeće obaveze. U maju je EP u Bjelorusiji, a u septembru Svjetsko prvenstvo", rekao je Drašković.

On je naglasio da će na svim takmičenja cilj biti isti - jedna od medalja.

"Profi boks je uvijek u opticaju, ali skocentrisan sam na olimpijski boks jer mislim da su preda mnom najbolje godine u karijeri", kazao je Drašković.

On je najavio da će, ukoliko BK Podgorica bude učestvovala u Evroligi, nastupiti u tom takmičenju. Drašković je kazao da neće mijenjati kategoriju i da očekuje pomoć Bokserskog saveza Crne Gore.

Bonus video: