Bojić: Sve je u našim rukama

Nakon tri turnira, u Podgorici, Brčkom i Tetovu, izabranici Zorana Vukčevića imaju 20 bodova, Jedinstvo je drugo sa 18, Studenti treći sa 13, a Škendija posljednja sa svega tri boda.
0 komentar(a)
Andrej Bojić, Foto: Zoran Đurić
Andrej Bojić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.01.2013. 09:58h

Tačno je da se radi o pilot projektu, da u ovoj godini mečevi u ovom takmičenju služe da mlada ekipa stiče iskustvo i nadoknađuje nedostatak mečeva u slaboj domaćoj ligi, ali kada je u igri trofej onda nema skrivanja – odbojkaši Budućnosti od danas do nedjelje u Tirani, na posljednjem od četiri turnira Balkanske lige, žele da odbrane prvo mjesto koje drže od prvog turnira u Podgorici, u konkurenciji Jedinstva iz Brčkog (Bosna i Hercegovina), domaćeg Studentija (Albanija) i makedonske Škendije iz Tetova.

Nakon tri turnira, u Podgorici, Brčkom i Tetovu, izabranici Zorana Vukčevića imaju 20 bodova, Jedinstvo je drugo sa 18, Studenti treći sa 13, a Škendija posljednja sa svega tri boda.

"Nadamo se da će do posljednjeg meča, barem što se nas tiče, sve biti po planu, da ćemo u meču protiv Jedinstva odlučivati o prvom mjestu. Vjerujem da smo spremni da odbranimo prvo mjesto, očekujemo to. Imali smo kiks protiv Studentija na prethodnom turniru, kada su nam uzeli dva seta, ali je i dalje sve u našim rukama", kaže za “Vijesti” mladi primač servisa Podgoričana, Andrej Bojić.

Sa dva boda prednosti u odnosu na Jedinstvo, jasno je da Budućnost nema prostora za kalkulacije i opuštanje, jer je u Tirani u igri devet bodova. Da bi bili sigurni u konačan trijumf, Podgoričanima su neophodne sve tri pobjede, ili, pak, šest bodova protiv Škendije i Studentija, i barem bod protiv Jedinstva (poraz od 3:2), ako Jedinstvo upiše maksimalne pobjede u prva dva meča.

"Mi nemamo ni prostora, niti znanja da kalkulišemo. Moramo da idemo na pobjede, i to je jedini način kako mi možemo da funkcionišemo, odnosno kako možemo da zadržimo prvo mjesto. Studenti će igrati bolje na svom terenu, Jedinstvo je ozbiljan protivnik, što je pokazalo u prethodnim mečevima. Moramo, jednostavno, da igramo sa istom snagom, željom i znanjem protiv svih protivnika", rekao je “Vijestima” trener Zoran Vukčević, uz napomenu da je dobra igra protiv Budvanske rivijere od velike koristi za turnir u Tirani.

"Ove utakmice Balkanske lige nam dobro dolaze, ekipa polako dobija prepoznatljivu igru, pa će nam ovaj turnir, a i naredni mečevi sa Budvanskom rivijerom dobro doći da iz utakmice u utakmicu igramo što bolje", dodao je Vukčević.

Podgorička ekspedicija će za glavni grad Albanije danas u 10 časova, a već večeras od 18 je meč sa Škendijom (u sva tri prethodna meča bilo je 3:0 za Budućnost), najslabijim timom u ligi, što je dobra okolnost za crnogorskog vicešampiona. Meč sa Jedinstvom je u nedjelju u 11 časova, a ako bude odlučujući za prvo mjesto, biće pomjeren za dva sata kasnije.

"Olakšava to što sa Škendijom igramo prvog dana, jer ćemo moći da napravimo uvod za naredna dva meča, da se naviknemo na novu dvoranu", zaključio je Vukčević, koji protiv Škendije neće moći da računa na srednjeg blokera Bojana Radović, koji danas ima ispit, ali će se ekipi priključiti uoči drugog kola.

Osim pehara i medalja za tri prvoplasirane ekipe, po završetku turnira biće izabran najbolji igrač, te proglašeni najbolji poenter, tehničar, libero, smečer, bloker i server lige.

Raspored

Petak

Budućnost – Škendija (18)

Studenti – Jedinstvo (20)

Subota

Jedinstvo – Škendija (16)

Budućnost – Studenti (18)

Nedjelja

Budućnost – Jedinstvo (11)

Studenti – Škendija (13)

Bonus video: