Savić neće pet miliona da dijeli sa Carevićem

Savić, kazao da se o izgradnju platoa na Jazu, uoči kocerta Rolingstonsa, dogovorio sa tadašnjim potpredsjednikom Opštine Budva Draganom Marovićem, bez ikakvog tendera ili ugovor
254 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2013. 19:58h

Vlasnik kompanije “Gugi komerc” Branislav Savić, kazao je u Privrednom sudu da se o izgradnju platoa na Jazu, uoči kocerta Rolingstonsa, dogovorio sa tadašnjim potpredsjednikom Opštine Budva Draganom Marovićem, bez ikakvog tendera ili ugovora.

On je to saopštio na ročištu povodom tužbe firme "Carinvest" protiv budvanske Opštine, od koje traže 1,6 miliona eura za isporučeni kamen kojim je izgrađen plato nadomak Budve.

Savić je ispričao da mu je jednog jutra Boro Delić, član obezbjeđenja potpredsjednika DPS-a Sveta Marovića, rekao da je sa vlasnikom “Carinvesta” Markom Carevićem dogovoreno da se kamen dovozi sa njegovog kamenoloma.

Objasnio je da je Opštini Budva ispostavio račun, ali da taj kamen nije fakturisao jer je to bila donacija preduzeća "Carinvest".

On je rekao da je za Opštinu najveći problem predstavljala nabavka kamena, ali da se sve promijenilo kada mu je Boro Delić rekao - “Gugi, od sjutra ideš da dovoziš kamen sa kamenoloma Marka Carevića. To je dogovoreno sa njim kao donacija".

Branislav Savić, Foto: Vuk Lajović

"Na otpremnicama koje je 'Carinvest' izdavao vozačima kamiona nikada nije upisivana cijena tog kamena. Na sadašnjim otpremnicama, koje je tužilac Marko Carević dostavio, to je neko naknadno dopisao. On je iz svog kamenoloma dao 56.348 metara kubnih kamena, dok po otpremnicama to iznosi oko 87.000 kubika. Ova razlika što se ovdje vidi od 27.000 predstavlja falsifikat, jer je njegovo preduzeće falsifikovalo potpise vozača mojih kamiona. Ovo navodim jer imam original otpremnice”, kazao je Savić.

On je dodao da je Opštini Budva ispostavio svoj račun od 6,1 miliona eura, ali u tu cijenu, kako je rekao, nije uračunao kamen koji je uzeo Carevića, jer je to “bila njegova donacija”.

Savić je rekao da je Opštini Budva, za obavljene radove na platou Jaz, ispostavio račun na 6.100.000 eura, bez PDV-a

“To je zato da bi oni imali uvid šta je sve izgrađeno i koliko je kubika kamena utrošeno.

“Komisija za procjenu radova, zbirno je utvrdila da su radovi i ugrađeni materijal iznosili 5,7 miliona eura, ali to ne znači da je meni opština u onih 40 odsto koje su mi platili za izvedene radove, platili i kamen iz kamenoloma Carevića", kazao je Savić.

Advokat Veljo Čađenović pitao ga je kako je moguće da je Komisija u svom izvještaju navela cijenu kamena, ako se već radilo o donaciji, nakon čega se u raspravu uključila i sutkinja Milica Popović:

“Gospodine Saviću, da vama nije plaćen kamen koji je dopremljen od tužioca, onda vama ne bi pripalo 3,8 miliona eura, nego mnogo manje. Da nije kamen uzet od Carevića, vrijednost radova bi bila manja, zar ne Saviću", pitala je sutkinja.

Ročište se nastavlja 4. februara.

Velikodušni Gugi

Savić je rekao da je Opštini Budva, za obavljene radove na platou Jaz, ispostavio račun na 6.100.000 eura, bez PDV-a.

“Od čega je opštinska Komisija meni priznala 5,7 miliona eura. Kada sam pitao zašto mi nije priznato i ovih 400.000 eura, Dragan Marović mi je objasnio: 'Gugi, ovo je državni interes, moraš nešto da štetuješ, mora da se radi bez zarade. Ovo je tvoja donacija za koncert od 400.000 eura'. Izgradio sam im tri kilometra ograde oko platoa, što je bila moja donacija vrijedna 100.000 eura, a danas se ta ograda nalazi oko stadiona Grbalj, koju su uzeli bez moga znanja”, kazao je on.

"Baš ste velikodušni Saviću kada ste 400.000 eura dali donacije za izgradnju platoa na Jazu", uključila se sutkinja Popović.

Galerija

Bonus video: